TELH7: Výhra s vykřičníkem

Dlouhá série domácích zápasů je u konce. Sparta hrála pošesté v řadě doma a chtěla navázat na předchozí čtyři výhry. Proti byl tým HC Vítkovice RIDERA. Sparťané ovšem zápas zvládli, zvítězili v poměru 3:1 a připsali si pátou výhru v řadě.

Byly to zbytečné nervy. Je vidět, že naše přesilovky ještě potřebují hodně vybrousit. Sparta hrála osm početních výhod, využila jedinou. Přesilové hry jako kdyby vždy přibrzdili tlak, který jsme si vytvořili. Soupeřům se snad i vyplatí nás faulovat. Zradila nás tentokráte i koncovka ve spolupráci s velmi dobře chytajícím Stezkou v brance hostů. Ale produktivita a hlavně přesilovky, to je obrovský vykřičník, na kterém je třeba zapracovat. Jinak byla Sparta zejména od druhé třetiny na ledě dominantní. Druhý „faul“ Saši komentovat nebudu, neboť si rád zachovávám image slušňáka. Vůbec zebry neměly moc svůj den.

Sparta podala super výkon, až na koncovku a přesilovky. Konečně se trefil i Honza Buchtele parádní ranou do vikýře. Moc se mi nelíbil výkon Tomáše Dvořáka, nejen kvůli námazu na soupeřův gól. V brance nastoupil Saša a znovu podal velmi spolehlivý výkon a Spartu při ojedinělých šancích Vítkovic podržel. Navíc často pomáhal svou svižnou rozherou obraně. Kuba Neužil to asi letos bude mít těžké…

Domácí série končí s pěti výhrami ze šesti zápasů, což je solidní bilance. V pátek nás čeká po dlouhé době výjezd z Prahy ven, Sparta zavítá po letech hrát extraligu do Českých Budějovic. Tým, který hodně posílil, včetně Lukáše Pecha. Tak snad se zlepší přesilovky a Sparta si znovu připíše body do tabulky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.