TELH8: Jihočeské zrcadlo

Sparta v pátek po dlouhé době naskočila na led soupeře. Po dlouhé domácí sérii se Sparťané představili na ledě Motoru České Budějovice. Sparta zápas nezvládla a po výsledku 2:5 zanechala všechny body na jihu Čech.

Motor nám nastavil zrcadlo. Produktivita. Přesilovky. Disciplína. Tři věci, o kterých se hodně mluvilo a stále mluví. Sparta si dokázala vytvořit šance, ale ve většině případů ztroskotala na Dominiku Hrachovinovi. Přesilovky, byť jedna byla využita, jsou otřesné. Byl obrovský kontrast mezi přesilovkou Motoru, která si dokázala vynutit tlak v pásmu prakticky po celou přesilovku a přesilovkami Sparty, ve kterých si často připsal Saša víc přihrávek, než by bylo zdrávo. A disciplína… Těch faulů je prostě strašně moc. Zbytečně tím dostaneme soupeře na koně. Sparta v čase 44:25 snížila na 2:3. V čase 44:50 byl vyloučen David Vitouch a v čase 45:12 opět Motor vedl o dvě branky. Místo tlaku vyloučení a obdržená branka v oslabení. A to jsem ještě nezmínil darovanou branku na 3:1 po obrovské hrubici Martina Janduse.

Těžko se mi zde vystihují jednotlivci. Celkově se mi letos líbí hra Míry Formana, zejména jeho bruslení a krytí puku. Jen si myslím, že k němu a Buchtovi nejvíc seděl David Vitouch. Ale to už je věc trenérů. V brance nastoupil Saša Salák. Ten chytal velmi dobře a držel Spartu ve hře několika skvělými zákroky. Na konci mu ujely nervy, ale tam to bylo pochopitelné, neboť do dlaně vyrážečky sekera bolí.

Je třeba tento zápas hodit za hlavu a soustředit se na restart mašiny s názvem HC Sparta Praha. Tomu výkonu něco chybí a už je to pár zápasů, jen až Motor nás na tom stačil nachytat. Uvidíme tak v neděli, kdy Sparta přivítá doma Mountfield HK. V tom zatím září brankář Štěpán Lukeš, původně asi spíše zamýšlený jako dvojka finského golmana Kiviaha. Tak snad se nám ho povede odčarovat a tři body zůstanou v Praze!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.