TELH9: Csaplárovka na ledě

Neděle přinesla další domácí vystoupení Sparty v extralize. V posledním zápase před utkáním v CHL přivítala hradecký Mountfield HK. Po slibném úvodu přišly komplikace a na kostce svítilo po 60 minutách skóre 2:2. To přežilo i prodloužení, samostatné nájezdy zvládli lépe hosté. Sparta padla po 2:3 po nájezdech.

Pro neznalé – Csaplárova past = vedení týmu v polovině zápasu 2:0, následně otočka a prohra. Toto fotbalové pravidlo, definované trenérem Josefem Csaplárem, platilo v neděli i na hokeji. Sparta začala dobře, už po půl minutě vedla. V první třetině byla lepší, vyhrála ji 2:0 a měla velmi dobrý pohyb. Štěpán Lukeš ale držel Hradec ve hře. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a začal z toho pomalu být zápas o další gól. A že šancí z obou stran bylo. Proti byli oba brankáři a občas i brankové konstrukce. Dát ho Sparta, vyhrála by za tři body. Ale skóroval Hradec po vyloučení Dvořáka na konci druhé části. Ve třetí třetině dostal Mountfield Spartu pod tlak a díky šťastné brance se mu podařilo vyrovnat. Ohromná šance přišla v 55. minutě, kdy Sparta měla výhodu trestného střílení. Michal Řepík ovšem na výborně chytajícího Lukeše nevyzrál. V prodloužení měl více šancí Hradec, ale Kuba Neužil Spartu podržel a dotáhl ji do nájezdů. V nájezdech se střelci Sparty neprosadili, naopak hradečtí byli třikrát úspěšní a rozhodli tak o bonusovém bodu.

Skvěle zahrála první formace, byla nejvíce cítit a nebylo to zrovna špatnou starostí o voňavost výstroje. Bohužel, nájezdy stále neumíme, už je to trochu záhada. Alespoň přesilovky už trochu vypadaly jako přesilovky a člověk neměl nutkání se při vyhození soupeře hlásit o icing. Nájezdové prokletí trvá, z posledních pěti zápasů, které došly až do nájezdů, Sparta ovládla jediný. V brance nastoupil Kuba Neužil a podal velmi dobrý výkon. První gól mu zastínil Smoleňák, druhý nešťastně po zákroku proti skryté střele vstřelil bruslí Dvořák.

Čekání na další extraligové klání ukrátí veledůležitý souboj o postup ze základní skupiny Ligy mistrů proti německému Bremerhavenu. S tím čeká Spartu de facto dvojzápas, který rozhodne o tom, kdo si prodlouží účinkování v evropské soutěži. Zápas se hraje ve středu od 19:30 v Holešovicích. Tak snad nám vyjde tento zápas lépe, než poslední dva extraligové!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.