TELH10: Vítězné nájezdy

Nejen soubojem u uren byl pro nás, Sparťany, důležitý včerejší den. Naše Sparta se totiž odebrala na daleký sever do Liberce, kde válčila na ledě Bílých Tygrů. A nakonec úspěšně, byť po šedesáti minutách svítil na kostce stav 2:2, Sparta zvládla nájezdy a zvítězila 3:2.

První třetina nabídla něco ve stylu totálního hokeje. Ohromné tempo, spousta šancí, skvělí brankáři a celkem 37 střel. Ujala se jen dorážka Filipa Chlapíka. Spartě ale v první třetině dělal ohromný problém pohyb a napadání Tygrů, rozehrávka hodně vázla. Postupem času se s tím ale Sparťané srovnali. Dokonce i naše přesilovky vypadaly jako přesilovky. Co je ale tristní, to je naše produktivita. Ano, je na místě pochválit Petra Kváču, který proti nám chytal vyloženě skvěle. Ale těch vyložených šancí, které neproměníme, je strašně moc. Jinak ze strany Sparty solidní utkání a řekl bych, že zasloužené dva body. Škoda tyčky Sobotky chvíli před koncem třetí třetiny. Velké plus za nájezdy, uznávám, že jsem z nich měl strach.

Hodně se mi líbila mladá čtvrtá formace, dokázala pohybem soupeři zavařit. Hodně se mi líbil i Erik Thorell, dovolí si, jeho dvě zadovky byly luxusní. Moc se mi nelíbil výkon Tomáše Pavelky. Zejména před prvním gólem soupeře udělal velikou chybu. Po jeho faulu využili domácí výhodu. O to by ani nešlo, ale Tomáš udělal faul a místo toho, aby sebral puk, tak dal na chvíli hlavu dolu. No a soupeř toho využil následným tlakem. V brance nastoupil Saša a podal výborný výkon, měl několik těžších zákroků, skvěle vychytal v prodloužení Klepiše a nepustil ani jeden nájezd. Po pomalém startu to vypadá, že se dostává do formy. Jen tak dál!

Již zítra přijede na led O2 Arény soupeř z nejzápadnějších, Karlovy Vary. Těm se nyní moc nedaří, prohrály čtyři zápasy v řadě. Pevně věřím, že jejich série proher bude pokračovat. Byť si nedělám iluze, že by nám to nechali zadarmo. Tak zítra na značkách!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.