Týdenní neschopenkový souhrn

Sparta minulý týden odehrála tři zápasy a někteří z vás, kteří na mou stránku občas zabloudíte, jste si mohli říkat „Co se děje? Odpojili mu internet? Umřel? Nebo nedej bože konvertoval?“. Nic takového, jen mě navštívila nějaká zákeřná viróza, takže se povaluju v posteli, teploměr mě varuje před jejím opuštěním a sil není mnoho. Bohužel to pokračuje dál, takže tento týden asi bude podobný. Ale dost mého skuhrání, hrála přece Sparta, ne?

Nejprve se vydala do přístavního města Bremerhavenu, kde svedla druhou část dvojboje proti místním hokejistům. Sparta potřebovala získat alespoň bod. To si posychrovala výhrou 3:1. Na jedné straně radost hostí z postupu z prvního místa, na domácí straně pak smutek, neboť Vaxjö se díky výhře proti Turku vyšplhalo právě přes Bremerhaven na druhé postupové místo. Jinak zápas odehrála Sparta solidní, hosty pustila do hry až ve druhé polovině zápasu. Byl z toho tak postup a čekání na los. A jak praví klasik, prvek očekávání byl vystřídán prvkem zklamání, na Spartu připadla švédská Skelleftea AIK. Ta je nejen fanouškovsky (výjezd dlouhý celkem 4 400 km), ale i sportovně (zatím první ve švédské lize) oříškem. Uvidíme, jak se povede ho rozlousknout.

Po úspěšném vyloupení Bremerhavenu se Sparta vydala do Zlína, kde v pátečním zápase nastoupila proti domácím Beranům. V první polovině zápasu stíhali domácí nasazením, poté pomalu odpadali a Sparta si tak připsala tři body za výhru 4:1. Gólů však mohlo být, se vší úctou ke Zlínu, více. Nicméně povinné vítězství Sparta vybojovala.

V neděli se pak plná O2 Arena těšila na souboj s Kladnem. Jasně, plná hlavně díky Jágrovi, to si asi nemusíme mazat med kolem huby. Sparta nehrála dobře. Spousta chyb v rozehrávce, opět špatné přesilovky a ještě horší oslabení. Líbil se mi akorát projev druhé formace. Řekl bych, že Sparta nejen za výkon v zápase, ale zejména v posledních minutách, naprosto zaslouženě ztratila dva body. A nutno podotknout, že i hodně zbytečně.

Abych to shrnul, vše tak nějak zůstává. Hra dopředu celkem dobrá s výpadky produktivity, obrana občas zlobí. Speciální formace pro přesilovky a oslabení nefungují. Pozitivem je forma obou brankářů, nejen Saša, ale i Kuba Neužil umí dát Spartě šanci na vítězství, což se počítá.

Jak jsem již naznačil, tento týden se v mém podání asi bude konat ve stejném duchu, tedy jeden článek. Již dnes jede Sparta do Plzně, zítra přivítá Pardubice a týden završí nedělním vystoupením v Olomouci, které načne dlouhou sérii zápasů venku. Další extraligové domácí utkání Sparta odehraje až 28. listopadu, s jednou vsuvkou v podobě domácí bitvy v CHL. Tak snad se Sparťanům na venkovních ledech bude dařit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.