TELH31: Dobrý výkon, nedobrý výsledek

Po čtvrtém adventním víkendu, který mnozí fanoušci hokeje věnovali sebetryzně u přenosů české hokejové reprezentace, se opět rozběhla extraliga. Sparta při posledním extraligovém výjezdu v tomto roce zavítala na led Pardubic, které se pyšnily dobrou formou. Tu bohužel potvrdily. Sparťané padli na východě Čech 2:3.

O porážce rozhodlo několik faktorů. Zaspaná desetiminutovka ve druhé třetině, po které jen díky štěstí a Sašovi v bráně svítil stav 1:3 z pohledu Sparty. Několikeré zbytečné přehrávání akcí, v čemž vynikal zejména Erik Thorell, který má patrně od doktora zakázanou střelbu, neboť jiné vysvětlení nemám. A pak neschopnost poradit si se šancemi kvalitní koncovkou, nebo si kvalitní koncovkou poradit s Dominikem Frodlem v bráně. Už po několikáté proti nám Frodl podal výjimečný výkon a včerejší zápas rozhodně nebyl výjimkou. Ale jinak Sparta podala dobrý výkon. Zejména bruslařsky, kdy to sice nebyl výkon alá Martina Sáblíková v nejlepších letech, ale Sparťané výborně bruslili co se týče herní disciplíny. Výsledkem bylo pouze jedno jediné vyloučení Thorella v závěru, které bych spíš viděl jako přemíru snahy ještě něco udělat. Do toho si Sparta zvládla i vytvářet dobré šance. Jen ta produktivita… Veliké negativum zápasu je ztráta Maxe Matuškina, vypadalo to na zlomený ukazovák a tedy stopku na nějaký ten týden. Absolutně nechápu, jak je možné, že ho rozhodčí po icingu nenechal vystřídat. Mimochodem, pramenila z toho ohromná šance Pardubic…

Výkon Sparty se mi líbil. První zápas za Spartu odehrál Dan Voženílek a musím říct, že hokejista jeho ražení Spartě chyběl. Typický silový útočník. Trochu jsem nechápal Dvořáčka jako třináctého útočníka. Chtěl bych ocenit Honzu Buchteleho nejen za včerejší zápas. Perfektně sedl do první lajny. Jeho buldočí rvavost perfektně vyvažuje trochu uhlazenější projev Sobotky s Chlapíkem. V bráně nastoupil Saša a upřímně, Spartu držel. S góly mohl pramálo nadělat. Druhý gól se mohl zdát neznalému oku jako lacinější, ale byla to střela přes obránce. Půl zákroku golmana dělá to, když vidí hokejku při střele, což zde nebylo. Nicméně i kdyby tato branka byla lacinější, Saša by ji několikrát vykoupil.

Ještě jednou se vyspíme… Teda, ještě jednou Sparta bude hrát a budou Vánoce a následně Spengler Cup. Už zítra čeká Sparťany domácí zápas proti lídrovi tabulky z Třince. Těžká zkouška před kaprem. Nezbývá než doufat, že Sparta zabojuje a zaboduje. Ale hlavně, už žádný zraněný obránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.