CHL ČF2: Krok od zázraku

Začátek reprezentační přestávky se pro Spartu příliš přestávkově netvářil, neboť ji čekal trip do Švédska, kde se pokusila obrátit skóre na ledě Rögle. Sparta zvládla na ledě švédského soupeře zvítězit 3:1, v součtu nicméně padla 5:6 a s Ligou mistrů se pro letošní rok loučí.

Spousta kdyby. Kdyby Sparta nezaspala v prvním zápase, kdyby platil gól Buchty ve stejném klání, kdyby byli Sobotka s Řepíkem, kdyby Polášek zvládl puk odehrát před jediným včerejším gólem soupeře…. Sparta ale odehrála parádní odvetu. Bojovnost, nasazení, bruslení, důraz, skvělý golman. Dokonce i koukatelné přesilovky a dobrá oslabení. To vše bylo včera na straně Sparty. Sparťané hráli na krev a zaslouženě na svůj výkon slyší chválu, byť se nepovedlo postoupit. Teď je potřeba, aby naplnili to, o čem sami mluvili. Přenést tuhle hru do extraligy. Což je možná složitější, než by se na první pohled mohlo zdát. V CHL většinu zápasů Sparta nemusela bořit val soupeře. V českém rybníčku až na výjimky věc nevídaná. Nicméně celkově si myslím, že v letošním ročníku CHL odvedla dobrou práci a není za co se stydět. Mimochodem, k Rögle, takhle strojově hrané přesilovky v obrovské rychlosti, to kdybych někdy viděl u Sparty, tak bych slintal blahem. Neuvěřitelná práce. Přihrávky zdánlivě naslepo přesně na hokejku spoluhráče, který ji ani nemusí zpracovat.

Kdybych měl vypíchnout jednoho hráče, byl by to Míra Forman. Nejen díky parádní trefě, ale celý zápas jezdil a vnášel nepořádek do řad soupeře. Naopak kdo se mi nelíbil, to byl Patrik Prymula. Jo, je mladej, ještě musí zkoordinovat svoje dvoumetrové tělo. Ale Patrik nestíhal, ani hokejově to nebylo nijak extra. Prostě a jednoduše, na první formaci to nebylo ani v takovéto sestavě. V bráně nastoupil Saša Salák a chytal parádně. Gól po odrazu, tam měl puk na dosah Adam Polášek, ale bohužel ho minul. Jinak chytal hodně jistě. Jen by mě zajímalo, jestli pro něj příchod Machyho znamenal zapálenou koudel u zadku, nebo mu přinesl klid v tom, že není spasitel v modrém půlkruhu a vedle něj je další dobrý a zkušený brankář. Každopádně mi přijdou Sašovi výkony lepší od chvíle, kdy Machy vstoupil opět do kabiny Sparty.

Tak končí naše působení v Lize mistrů. Jak jsem zmínil výše, já budu tento ročník hodnotit jako úspěšný. Už skupina byla relativně těžká, postup z ní byl asi naplněním cíle, ale šlo se tam řádně proti větru a do kopce. Skalp Skelleftey byl velmi příjemný a tam bych zlomil tuto sezonu CHL v úspěšnou. Další krok už se nepovedl, ale i vzhledem k okolnostem není za co se stydět. Přeci jen včera nám z prvních dvou útoků chyběli čtyři hráči. Jsem rád, že se Spartě povedlo ukázat český hokej v dobrém světle. Teď je čas odehrát dva zápasy v extralize, zbaštit kapra a vrhnout se na dobývání Švýcarska, respektive Spengler Cupu. Tak směle do toho a ať se výhry jenom hrnou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.