TELH30: Ruční brzda

Poslední zápas před repre pauzou znamenal tradičně nepříjemné měření s hokejovým týmem z Olomouce. Velmi nepříjemný a houževnatý soupeř, nyní navíc s Davidem Krejčím. Zápasu nestačilo nejen šedesát minut, k rozhodnutí nevedlo ani nastavených pět. Sparťanská mizérie v nájezdech trvá, počtvrté z pěti pokusů je Sparta nezvládla. Konečný výsledek 3:4 po nájezdech.

Spartě chyběl drajv. Jako když se snažíte jet autem s lehce zataženou ruční brzdou. Zejména od třetí a čtvrté formace bych si představoval větší pohyb, důraz a bojovnost. Olomouc navíc byla velmi produktivní co se týče trestání chybek. Nebyly to žádné hrubice. U první branky Pavelka na modré zavíral mantinel, nicméně olomoucký hráč si to strhl do středu. Před druhým gólem měla Sparta tlak v útočném pásmu ve druhé třetině. Hráči odjeli střídat a Doležal místo podržení kotouče u matninelu se s ním snažil vjet hlouběji do pásma, což vedlo ke ztrátě. A třetí poznamenala netaktická brzda Dvořáka bruslí směrem do brankoviště. Naopak Sparta dopředu měla šance, ale buď je likvidoval velmi dobře chytající Lukáš, nebo je opět přehrávala. Roman Horák měl minimálně dvě velmi dobré šance na nebezpečnou střelu, ale volil naprosto zbytečnou nahrávku, která byla nakonec ztrátová. Nájezdy opět přinesly trápení. Nerozumím tomu. Je to několik let. Sparta má, gólově vyjádřeno, nejlepší útok v extralize. Byl z toho jeden proměněný nájezd ze šesti. Což je málo.

Celkem se mi líbily první dvě formace, které byly schopné soupeře přehrát. Honza Buchtele dvě branky a jediný proměněný nájezd. Líbil se mi i Sobotka. Druhá formace občas doplácela na přehrání situace. I obránci byli konečně schopni rozehrát a být nebezpeční v útoku, v čemž vynikal Matuškin. Bohužel, třetí a čtvrtá lajna, to byl trochu jiný příběh. Chyběl tomu větší pohyb a důraz. Jediný, kdo z těchto formací zaslouží nějakou formu pochvaly je Míra Forman. V bráně nastoupil Machy a těžko mu něco vyloženě vyčítat. Dva góly ze slotu přes obránce, jeden dokopnutý Dvořákem. V nájezdech dostal dva góly ze šesti, což rozhodně není výbuch. Celkově dobrý výkon.

Teď nás čeká repre pauza okořeněná zítřejší odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů na ledě Rögle. Tak snad se povede Spartě ještě zabojovat o postup. Nebude to jednoduché, ale je to hokej a stát se může cokoliv. Po pauze nás čekají dva extraligové zápasy a pak hurá do Švýcarska na Spenglerův pohár. Bude to ještě zajímavý konec roku. Tak snad přinese více radosti, než třetí adventní víkend.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.