TELH33: Balzám na duši

Vítejte v novém roce, Sparťané! Po nepříliš povedeném předvánočním období a nečekaném volnu díky zrušení Spengler Cupu jsme se opět dočkali zápasu našeho milovaného klubu, který občas proklínáme, ale stejně jsme mu nadále věrní. Sparta v prvním zápase roku 2022 přivítala Mladou Boleslav a kdyby to měl být prvotní znak toho, co nás letos čeká, nikdo by se nezlobil. Sparta svého soupeře zdemolovala 7:0. Jak krásně se to píše, když je člověk na správné straně debaklu!

Sparta byla ve všem lepší. Pohyb, agresivita, bojovnost, produktivita. Zejména pohyb Sparty byl neuvěřitelný a chvílemi nedovoloval soupeři dostat se z pásma. Dokonce i přesilovky byly nebezpečný. Možná zrušení Spenglerova poháru byla ta nejlepší možnost pro Spartu. Sparťané působili jinak. V klidu, zároveň velmi sebevědomí. Nevím, jestli hráči dostali přes svátky nějaké volno, ale působilo to na mě, že si kádr zejména psychicky řádně odpočinul. Jako jasně, nejde po jednom povedeném zápase jít objednávat hospodu na oslavu titulu, ale hra Sparty byla parádní.

Nejlepší hráč za mě Roman Horák. Čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. První gól šťastnější, druhý ukázal, že hokejové myšlení mu není cizí. V bráně nastoupil Saša a konečně se dočkal nuly! Teprve druhé čisté konto sezony, pro Sašu první. Byl to pro něj těžký zápas, moc práce neměl, ale i tak musel vytáhnout pár větších zákroků. Takže dobrá práce!

Včerejší zápas byl balzám na v poslední době bolavou sparťanskou duši. Ale je to pořád jen jeden zápas a další se blíží kvapíkem. Už zítra přivítá Sparta na svém ledě Kometu. Zápas, kterému by slušelo více než tisíc diváků, ale s tím asi nic neuděláme. Nicméně Sparťané musí potvrdit včerejší výkon, jinak to byl jen záblesk v ponurém moři. Tak do toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.