TELH34: Otočka s rivalem

Druhý zápas v novém roce a hned bitva s největším rivalem na domácím ledě. Sparta přivítala Kometu a dlouho to nevypadalo z pohledu Sparty růžově. Naštěstí Sparťané dokázali zabrat, smazat dvoubrankové manko a v prodloužení ranou kapitána rozhodnout o dvou bodech. Sparta porazila Kometu 3:2 po prodloužení.

Nebýt gólů Poláška, Thorella a Řepíka, asi byste teď tady četli velmi negativní článek na téma disciplína. Zmínit to musím. Možná si říkáte „Vždyť jsme byli v oslabení jen dvakrát!“ Sparta ale polovinu zápasu zaostávala v herní disciplíně. Věc, díky které jsme znemožnili Boleslav, nám bolestivě chyběla. Hlavně směrem dozadu byla Sparta těžce neorganizovaná. Naopak, přiznejme si to, Brno v tom naprosto excelovalo, zejména před vlastní branou, kde vystavilo pořádnou hráz a hráči pečlivě dodržovali postavení a styl hry. Postupem času za stavu 0:2 začalo být jasné, že bude třeba nějaká rána od modré, která propadne přes obranný val. Tou se prezentoval Polášek. Pak mi přišlo, že Kometa zpanikařila, opustila to, díky čemu byla do té doby úspěšná a Spartě se povedlo to potrestat vyrovnáním a následnou vítěznou brankou v nastaveném čase. Díky bohu za to, body potřebujeme jako sůl!

Hodně se mi líbil opět Roman Horák, má ohromnou zásluhu na druhé a třetí brance. Hlavně při třetí, kdy přesvědčil hráče Brna o tom, že udělá dlouhý oblouk do vlastního pásma a půjde střídat, ale Roman to skvěle strhnul zpět do pásma útočného a předložil puk Řepíkovi. Kdo se mi hrubě nelíbil, to byl Moravčík. Při první brance se otočil na puk a přestal u toho bruslit, takže mu Mueller ujel. Druhou jsem rozebral v předchozím facebookovém příspěvku. Ale být střelci Brna co k čemu, tak Moravčík opouštěl včerejší zápas minimálně s -5. Takové hrubky bych od tak zkušeného beka nečekal. V bráně nastoupil Saša a jestli mu kabina nevyčistila výstroj, tak je něco špatně. Teď vážně, Saša chytal parádně a Spartu držel zejména za stavu 0:2 stále ve hře. Saša má na vítězství a dvou bodech ohromnou zásluhu.

Dva zápasy, pět bodů, to nám ten nový rok pěkně začal! Spartu ale teď nečeká vůbec snadný zápas, vydá se na led Vítkovic. Ty se v poslední době celkem zvedají, zejména po návratu Lakatoše. Sparta ale potřebuje nutně dál a dál inkasovat body na svůj účet, desáté místo je hluboko pod možnostmi kádru. Tak doufám, že cesta z Ostravy domů bude ta z veselejších!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.