TELH35: Produktivní přesilovky

Sparťané k dalšímu zápasu v rámci extraligy (nevím proč to zmiňuju, když nic jiného nehrajeme…) zavítali do Ostravy. Tam na ně čekal hráči domácích Vítkovic se skvělou sérií, kdy doma naposledy nebodovali 17. listopadu. Sparta se ovšem postarala o to, aby toto datum bylo přepsáno na 7. ledna a díky výhře 4:1 do autobusu přibalila plný počet bodů.

Dvě třetiny hrála skvěle, jen ta prostřední část nevyšla úplně podle představ. Stojím si za tím, že Spartě ohromně prospěla pauza vzniklá zrušením Spengler Cupu. Sparta hraje lépe dozadu, o dost vylepšila oslabení a v přesilovkách se ze čtyřkaře stal šprt. Tři góly v přesilovce je skvělá vizitka. Celá hra je aktivnější, soupeř je často nucen v útočném pásmu jen posouvat puk kolem mantinelu. Jasně, našly by se chyby. Ale celkově v novém roce hraje Sparta daleko lépe. K závěru utkání jen krátce. První bitku jsem pochopil, druhá byla ze strany Vítkovic zbytečná. A to, co na konci předvedl Lakatoš… Nevím, jestli vynechal nějakou svoji medicínu, nebo jestli si něco šlehnul, ale zase se jen ukázal tak, jak ho všichni známe. Tedy jako zákeřný dobytek a výstavní klaun.

Skvěle zahrál dvougólový Erik Thorell, na druhý gól mu perfektně nahrál Buchta po neméně skvělé práci Davida Kašeho. Jsem rád, že se konečně prosadila i druhá přesilovka. Ale celý tým podal dobrý výkon. Hodně se mi líbí Voženílek. Ta výměna se jednoduše povedla. Za typ hráče, kterých máme hodně, přišel typ hráče, kterého se nám nedostávalo. Dobrá práce, Petře Tone! V bráně nastoupil potřetí v řadě v novém roce Saša a opět skvělý výkon. Jako kdyby se dostal do pohody a chytá parádně. Chápu, že Machyho asi moc sezení na lavici nebaví, ale Saša Salák se rozchytal do pořádné fazony. Uvidíme, kdo nastoupí zítra.

Jak jsem právě naznačil, zítra nás čeká další zápas, tentokráte domácí proti českobudějovickému Motoru. Nečeká nás lehká šichta, České Budějovice nedávno porazily Boleslav nebo vysoko Pardubice. Nicméně Spartě zatím rok 2022 vychází velmi dobře, tak snad v něm zůstaneme neporaženi i nadále!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.