TELH37: Výhra v režii Formana

Po nepovedeném zápase s Motorem zavítal do O2 Areny pro někoho možná překvapivý lídr tabulky Mountfield HK. Sparta do zápasu vstupovala oslabená kvůli viróze (nemělo by jít o coviďáka) a těsně před zápasem tak počítala ztráty. I přes tyto nepříznivé okolnosti Sparta podala dobrý výkon a vyhrála 4:1.

Až na tradičně horší druhou třetinu si Sparta zápas hlídala. Sparta skvěle odehrála oslabení, ve kterých měla více šancí, než Hradec v přesilovce. Co ale rozhodlo zápas, to byla obranná hra. Až se mi tomu skoro nechce v rámci letošní sezony věřit, ale Sparta v tomto ohledu soupeře jasně přehrála. Skvěle zahrál navrátilec David Němeček, okamžitě byl na ledě znát. To samé Oleg Pogorišnyj. Dle vyjádření Petra Tona pro O2 TV jsem pochopil, že zkouška by měla být spíš formalitou (spíš asi zkouška fyzické připravenosti) a Oleg by měl dostat smlouvu do konce sezony. Tak snad se mu vyhnou zranění!

Kdo ale rozhodl zápas, to byla formace Buchtele – Chlapík – Forman. Zejména Míra exceloval dvěma brankami a velmi povedenou asistencí Olegovi. Formič s Buchtou jako kdyby se vrátili do dob, kdy ještě nedávno řádili po boku Lukáše Pecha, kterého jen vyměnili za Filipa Chlapíka. Skvělá práce téhle lajny! V bráně nastoupil Machy a podal dobrý výkon. Neměl sice příliš složitých situací a párkrát z něho puk nepříjemně vypadl, nicméně pár situací si dobře pohlídal a klíčový byl jeho vytasený beton proti Smoleňákovi.

Vzhledem k viróze v týmu a situaci kolem nás by měli dnes Sparťané absolvovat PCR testy. Pokud vše dopadne dobře, zítra nás čeká nepříliš oblíbený výjezd do Liberce. Nevím proč, ale ze severu Čech se nám v minulosti často nedařilo přivézt body i z dobře rozehraných zápasů. Je na čase to v přítomnosti napravit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.