TELH38: Viróza

Sparta nastoupila ke svému osmatřicátému zápasu v letošní sezoně na ledě Liberce. Ledě nepříliš oblíbeném. Navíc sestava zaznamenala další ztráty kvůli viróze. Bohužel, Sparta zaznamenala ztrátu i bodovou, kdy na severu Čech podlehla Bílým Tygrům 3:4.

Špatný začátek předurčil ráz utkání. Sparťané nestíhali, souhra vázla. Dle mého názoru na to má vliv ta záhadná viróza, která se vesele prohání naší kabinou a s tím spojená vlna absencí. Nemyslím si, že všichni hráči, kteří nastoupili, byli stoprocentně fit. A myslím si, že to je i důvod, proč Pavelka po první třetině odstoupil. Celý zápas byli Sparťané o krok či dva pomalejší. Našli se nicméně i dobré pasáže. Přesilovky nebyly špatné, ale trpěly tím, že druhá formace byla hodně velká slepenina. Takže tentokrát přes prohru jsem ani neskákal vzteky do stropu. Myslím si, že Sparta odehrála, vzhledem k okolnostem, dobrý zápas, který bohužel nevyšel výsledkově. Mohl bych tu plísnit Němečka za špatnou rozehrávku při gólu, ale vozit se po někom, kdo půl roku nehrál a postupně se do toho dostává, mi nepřijde moc férový.

Docela se mi líbil Oleg Pogorišnyj. Líbí se mi jeho nekompromisní hra, která ale nerezultuje v trestné minuty. Což je kombinace, která Spartě celkem chyběla. I přes tu velkou chybu se mi líbí i David Němeček. Jak ten chyběl… V bráně nastoupil Machy a za mě chytal velmi dobře. Dva lapené nájezdy Zachara jsou toho důkazem. S góly si nemyslím, že šlo mnoho dělat, byť se říká, že chytit se dá všechno.

Sparta potřebuje jediné. Konečně mít marody zpátky. Bohužel času není příliš nazbyt, neboť už zítra se Sparta představí doma proti Karlovým Varům. Týmu, který je známý především tím, že má skvělý pohyb, což by pro naší současnou sestavu mohla být celkem potíž. Pevně věřím, že Sparta si s tím poradí a body zůstanou v Praze!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.