TELH51: Úspěšně završený Hold

Sparta se v představila ve druhém zápase akce Sparta vzdává hold na svém ledě proti Olomouci. Tedy týmu, který bojuje o možnost předkola play off. Sparťané zvládli i druhé utkání Holdu a po vítězství 6:3 berou všechny tři body.

Utkání proti Olomouci nebývají atraktivní, toto však bylo výjimkou. Hned čtyři branky v první třetině, to je věc nevídaná. Zápas se hrál ve velmi dobrém tempu, půlku zápasu to byla velká sparťanská dotahovaná. Utkání rozhodla Sparta v v druhé polovině druhé třetiny, kdy nejdříve vyrovnal Strnad, pak Sparta ukázala neskutečnou sehrávku při tři vteřiny trvající přesilovce a vše dovršil brankou na 5:3 skrytou střelou Matuškin. Co je nejdůležitější, Sparta nadále až do konce hrála aktivně, jaký to rozdíl oproti minulému zápasu s Motorem. Mimochodem, ve třetí třetině se ukazatel hry při jednom úseku bez přerušení zastavil na čase 8:52.

Sparta jako celek zaslouží za zápas pochvalu. Hodně se mi líbil Míra Forman, který odvedl skvělou práci před brankou Vitoucha a pak skóroval do prázdné. Dvakrát se trefil Erik Thorell. Vyzdvihnout musím čtvrtou formaci, která nejen že skvěle bránila, ale byla i nebezpečná dopředu. V bráně nastoupil Hudy a i když první gól asi dostane u videa sežrat, tak podal dobrý výkon. Důležitý byl jeho těžký zákrok ve třetí části, kdy mohla Mora snížit na rozdíl jedné branky.

Byl to jeden z těch úspěšnějších Holdů, které jsme výsledkově měli. Ale dnešní zápas byl od Sparty daleko lépe odehraný, než zápas s Motorem. Navázat na to budeme muset v neděli, kdy přijede do O2 Arény Liberec. První čtyřka se nám přiblížila a my potřebujeme nutně bodovat. Věřím, že se to povede!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.