TELH52: Devítibodový týden

Poslední únorová neděle přinesla již dvaapadesáté vystoupení Sparty v této sezoně, do Prahy zavítali na návštěvu liberečtí Bílí Tygři. Sparťané tento zápas zvládli, zvítězili 5:2 a připsali si třetí vítězství za tři body v řadě, čímž se přiblížili něčemu, o čemž jsme v jeden čas mluvili jako o utopii. První čtyřce.

Zápas zejména v úvodu příliš hokejové krásy nenabídl. Oba týmy zavřely své modré, pokusy o přejití do útoku často končili hvizdem kvůli zakázanému uvolnění, respektive ofsajdu. Bylo to hodně bojovné utkání, ostatně tak to s Libercem bývá v poslední době pravidlem. Důležité bylo, že Sparta hrála trpělivě. A hlavně byla produktivní. Do toho se povedlo Spartě pomoci si přesilovkou na konci první třetiny. Za styl ubránění pětiminutové přesilovky Liberce je potřeba smeknout klobouk, to byla výborná práce! Mimochodem, zákrok Stoljarova byl na pětiminutový trest, přijel jako třetí do souboje a i když byl Rosandič trochu níže, zákrok šel směrem na hlavu.

Dva dvougólový střelci Forman a Tomášek, který si navíc připsal i jednu asistenci a Filip Chlapík s třemi asistencemi. To byli rozdílový hráči. Není radno zapomínat na skvělou práci Thorella před první brankou Šmerhy. V bráně nastoupil Machy a dlouho mu obrana nepovolovala těžší práci, to přišlo až ve třetí třetině. Nicméně náš gólman chytal jistě a poradil si s pár ošemetnými situacemi. První branku v oslabení trefil hráč Liberce dobře, navíc Machymu překážela před malou chvílí vyseknutá Poláškova hokejka. Druhá byla teč v mezikruží, což není zrovna řešitelná situace.

Na Pardubice s Plzní, kteří okupují třetí a čtvrté místo, ztrácíme dva body, nicméně proti Plzni máme výhodu jednoho zápasu k dobru. Otevírá se tak dobrá šance v posledních čtyřech zápasech proplout přímo do čtvrtfinále. První ze čtyř zápasů odehrajeme zítra na ledě Zlína, který ztratil už poslední teoretickou naději a sestoupí do Chance ligy. Je tedy důležité odvézt z jeho ledu tři body.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.