TELH53: Povinná výhra

Sparta načala poslední čtyřzápasový úsek v základní části na ledě posledního Zlína, který má již jistotu sestupu do Chance ligy. Sparta zvládla roli jasného favorita a z Moravy si odvezla tři body po (byť tu frázi nemám rád) povinném vítězství, tentokrát v poměru 3:2. Jednalo se o čtvrtý tříbodový zisk v řadě.

Tyhle zápasy bývají zrádné. Každý při pohledu na tabulku čeká výprask soupeře. Ale na Zlínu bylo vidět, že z nich spadla deka poté, co bylo jasné, že sestup je matematicky potvrzen. Nicméně v zápase byla Sparta jasně lepší, bohužel ji zradila produktivita, zejména přesnost střelby. Ale jinak na zápase bylo znát, že Zlínu o nic nejde. Zápas, který byl tradičně plný střetů a potyček, se tentokráte odehrával v klidu. Důležité pro celý zápas bylo, že si Sparta opět byla schopna pomoci v přesilovce.

Hodně se mi líbí Forman, hlavně jeho pohyb a důraz. Šmerha evidentně dobře zapadl do prvních formací při hře v plném počtu i přesilovce. Bohužel, Jurčina neodehrál dobrý zápas, což vyvrcholilo jeho hrubou před první brankou Zlína. V bráně nastoupil Hudy. Těžký zápas pro brankáře, Zlín se spíš bránil. U prvního gólu by se dalo říct, že šlo zasáhnout lépe, druhý byl perfektně trefený.

Diky (ne)formě Pardubic a zaváhání Plzně v Brně se Sparta dostala na třetí místo. Ale stále je třeba o první čtyřku bojovat. Další zápas Sparta odehraje na ledě Karlových Varů. Tam nás čeká daleko těžší zápas, neboť Vary tvrdě bojují o předkolo, nyní jsou na nepostupovém třináctém místě. Doufám, že Sparta nebude za charitativní organizaci a i z ledu Energie přiveze plný počet bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.