TELH54: Pátá výhra v řadě

Sparta vyjela na zápas, který se ve světle posledních událostí ukázal jako posledním zápasem mimo O2 Arénu v základní části. Na ledě Karlových Varů byla motivace jasná, výhra přiblíží Spartu k první čtyřce zajišťující přímo čtvrtfinále. Sparťané zápas zvládli 4:1, připsali si páté plnohodnotné vítězství v řadě a jsou tři nahrané body na Pardubice, respektive Budějovice od přímého postupu mezi nejlepších osm týmů. Kdo by to v lednu řekl…

Sparta zvládla velmi důležitou úlohu, kterou je třeba vyřešit v každém zápase s Karlovými Vary. Po celý zápas vydržet bruslit se soupeřem a propadáním ho nepouštět do samostatných úniků. To se Spartě dařilo skvěle, stejně jako hra v oslabení, která je poslední zápasy velmi dobrá. Zároveň si Sparta byla schopna opět pomoci přesilovkou. Důležité je tu ovšem zmínit jednu věc. Machy na začátku druhé třetiny chytil za stavu 0:0 dvě velké šance Energie, čímž dal solidní základ pro vítězství.

Hodně se mi líbil Horák, dvě asistence směřují na konto Filipa Chlapíka. Kdo ale roste poslední dobou a nechává mou pusu často otevřenou ze všech správných důvodů, to je Míra Forman. Skvěle bruslí, kreje si puk, před brankou se rve jako buldok, stejně tak u mantinelu. Parádní práce! Moc se mi nelíbil Moravčík, byť si připsal dva body. U něj je to tak, že je deset minut na roztrhání smlouvy a dalších deset na významné navýšení platu. V bráně nastoupil Machy a jak jsem zmínil výše, jeho dva zákroky, které nás udržely ve stavu 0:0, byly klíčové. Myslím si, a je to vážně jen můj názor, že od odchodu Saláka šla jeho výkonnost hodně nahoru. Zejména mi přijde, že chytá v daleko větším klidu a pohodě. Možná to spolu nesouvisí, ale časově to tak vychází.

Tři body, zápas doma se Zlínem, to by měla být jistota. No, jak ukázal Zlín včera s Plzní, taková jistota to není. Viděl jsem část včerejšího zápasu Beranů a jen se potvrdilo, co jsem psal. Spadla z nich deka, hrají v naprostém klidu a jsou nebezpeční. Ale věřím, že Sparta zápas s nimi zvládne a připíše si tři body, které by bez ohledu na ostatní výsledky znamenaly první čtyřku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.