TELH55: Třetí místo

Po sérii pěti zápasů s tříbodovým vítězstvím v řadě čekal Spartu papírově poslední domácí zápas s již sestupujícím Zlínem. Na nějakou dobu poslední měření s Berany sparťané ovládli, vyhráli v klidu 4:1 a přidali již šestý plnohodnotný korálek na šňůru. Tímto vítězstvím si zároveň zajistili třetí místo po základní části a tím pádem přímý postup do čtvrtfinále.

Sparta zápasu dominovala až na úsek, který začal na konci druhé třetiny a skončil cca v polovině třetí. Sparta byla rychlejší, přesnější, důraznější. Chvílemi jsem kameramana obviňoval, že je velkým fanouškem Beranů, neboť neustále zabíral jejich pásmo. O to, že utkání neskončilo vyšším rozdílem, se postarala občas až příliš bezstarostná koncovka Sparty a skvělý Daniel Huf v bráně Zlína. Škoda některých zbytečných faulů, zejména podrážení Moravčíka, které nás poslalo do tří a zároveň i vyústilo v jedinou branku Zlína.

Hodně se mi v zápase líbil Honza Buchtele, dobře hráli opět Horák s Chlapíkem, který má hodně blízko k získání trofeje pro nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce tohoto ročníku extraligy. Mimochodem, současnými 67 body vyrovnal Filip Chlapík výkon Petra Tona ze sezony 2013/14, který znamená dělené třetí místo ve sparťanských historických tabulkách bodování po základní části. Na druhého Davida Výborného ztrácí 3 body, na prvního Romana Horáka st. 6 bodů. V bráně nastoupil Hudy a chytal dobře, byť se chvílemi nudil. S obdrženým gólem mohl těžko něco nadělat.

Extraligové snažení v základní části spěje do finiše, který se uskuteční zítra. Sparta měla původně jet do Chomutova, zápas s Kladnem se ale z důvodů všem známým přesouvá do O2 Areny, kde budeme po dlouhých letech hosty. Zde jsme naposledy jako hostující tým hráli 1.2.2015, kdy jsme vyhráli 9:4. Tak snad se tří bodů dočkáme i tentokrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.