TELH ČF3: Krok od postupu

Sparta po dvou úspěšných zápasech na svém ledě vyrazila na sever, na led libereckých Bílých tygrů. Sparta zvítězila brankou půl minuty před koncem 2:1 a v sérii vede 3:0.

Byl to paradoxně nejhorší výkon Sparty v sérii. Kombinace vázly, produktivita na bodě mrazu a závary Liberce, které volaly po gólu. Pozitivem je výkon obrany, která v celé sérii vydatně pomáhá Machymu čištěním prostoru před brankou. Hodně se řešilo vyloučení Formana, který, řekněme, šel pro přesilovku. Na druhou stranu, Vlachovo válení se po dotyku hokejkou ve stylu „mám zlomených sedm žeber“ taky stalo za to. Jediný rozdíl je, že Sparta přesilovku využila, Liberec ne.

David Tomášek opět ukázal, že jeho příchod byl pro Spartu hodně důležitý. Zejména jeho nahrávka Romanu Horákovi před vítězným gólem měla reprezentační parametry. V bráně nastoupil Machy a opět podal parádní výkon a tentokrát byl on rozdílovým hráčem. Skvělá práce našeho gólmana!

Dnes se hraje čtvrtý zápas a asi všichni doufáme, že to bude zápas poslední. Důležité ovšem je, že minimálně jeden zápas Sparta do Prahy přiveze. Tak uvidíme. Nicméně věřím tomu, že série skončí dnes v podvečer!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.