TELH SF5: Finále!

Po nepovedeném čtvrtém duelu Sparta přivítala k pátému zápasu Motor na domácím ledě s vědomím, že výhra nás posune do finále, prohra pak bude velkým hazardem. Sparťané nakonec zápas zvládli, zvítězili 3:2, v sérii 4:1 na zápasy a postoupili do finále!

Ta disciplína… Sparťané jako kdyby si chtěli vyzkoušet, jestli není lepší sedět naproti střídačce. Počet trestů byl do nebe volající. A přitom kromě asi dvou zákroků naprosto správných. Obrovskou pochvalu zaslouží hráči z formací na oslabení v čele s Hudym. Ale zároveň je to obří výstraha. Jinak Sparta ze začátku najela na taktiku „Gólman, který spí, chytí méně než bdící“, což potvrdil Tomášek. Na ledě to byla bitva jako řemen, která se v druhé polovině první třetiny částečně měnila v galavečer MMA. Následně se hra uklidnila. Zle nedobře bylo, když Motor během nějakých 62 vteřin otočil skóre. Naštěstí Chlapík vyrovnal a symbolicky odchovanec Budějovic Roman Horák poslal Spartu do finále.

Filip Chlapík byl opět dvoubodový. Nicméně bych tu chtěl hlavně vyzdvihnout Míru Formana a Davida Dvořáčka. Oba dva skvěle odjezdili oslabení a často v něm napadali rozehrávku Motoru v útočném pásmu. Míra navíc přidal parádní asistenci Romanu Horákovi. Snad budou v pořádku Tomášek a Polášek, kteří nedohráli. V bráně nastoupil Hudy a na vítězství má lví podíl, chytal fantasticky. Obě obdržené branky byly hodně smolné. Ale zejména za první třetinu si náš brankář zaslouží absolutorium.

Po šesti letech tak Sparta okusí finálové boje. V těch šesti letech si Sparta zkusila své, od stříbra v CHL po dvě vylítnutí z předkola, kdy zachraňovala alespoň desáté místo po základní části v posledních dvou kolech. Vyzyvatelem o Masarykův pohár bude Třinec, který je zatím v play off suverénní. Doufám, že to bude série parádního hokeje a z celého srdce si přeji, abychom ukončili patnáctileté čekání. Tak do nich, Sparťané!

P.S. Sluší se Motoru pogratulovat ke třetímu místu. Po dvou letech po návratu do extraligy skončit v první čtyřce, vyhnat pana Dědka z play off a nakonec brát třetí místo je pořádný úspěch. Série to byla těžká a příjemná změna oproti Liberci v tom, že se noviny neplnily pláčem po každém zápase. Díky za parádní sérii!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.