Večer oslav a darů

Tak za sebou konečně máme šesté kolo, kdy jsme se utkali s Litvínovem. A musím říct, že i přes výhru v prodloužení mě spíš těšil výsledek, než předvedená hra. Nicméně k oslavám a darům.

Oslav bylo hned několik, Tomáš Pavelka odehrál stý zápas za Spartu, Michal Řepík odehrál stejný počet zápasů v Extralize, stejně tak jako litvínovský Mikúš. Na číslo 400 se vyšplhala statistika zápasů u Míry Formana, u kterého platí, že 400 zápasů v ELH = 400 zápasů v rudém dresu. My fanoušci jsme slavili návrat zpátky domů a páté vítězství v řadě, čehož jsme u Sparty byli svědky naposledy v únoru 2017 mezi 47. a 50. kolem, mezi které byla ještě vložena dohrávka 18. kola. Dříve v ročníku 2016/2017 jsme se dočkali i šestizápasové vítězné série, tak uvidíme v neděli, kdy dorazí Dynamo.

A teď ty dary… Litvínov vstřelil čtyři branky a nemůžu se zbavit pocitu, že je Sparta soupeři vyloženě darovala. Ať to byl nedůraz na brankovišti (2. a 3. gól Vervy), tak nedůraz při bránění Hübla při gólu čtvrtém. Největší laskomina ale byl první gól hostí. Během jednoho střídání zvládl Pavelka třikrát odevzdat puk soupeři, než už to Richard Jarůšek (samozřejmě, kdo jinej) nevydržel a vstřelil branku. A to jsem tu hru před bránou poslední dobou chválil, to samé se zlepšenou rozehrávkou…

Vřelý vztah mezi sebou patrně mají Míra Forman a Jan Ščotka. Obránce Vervy totiž byl velmi štědrým gratulantem, když k prvnímu gólu Míru popostrčil (kdo neviděl, doporučuju pustit, hrazdou ho poslal do střelecké pozice) a  v prodloužení zařídil oslavenci vítěznou branku vlastňákem mezi Janusovi betony.

Sparta musí oproti tomuto zápasu zlepšit prakticky vše, nicméně během zápasu byl vidět posun. Ale musí přidat v bruslení, rozehrávce a hlavně důrazu. Už brzy se vrátíme k těžkému losu ze začátku extraligy a proti týmům jako Plzeň, Třinec nebo Kometa by takový výkon nestačil.

P.S. k zákroku na Pecha, nakonec musím, po opadnutí emocí, souhlasit s rozhodnutím rozhodčích, byť jsem jim na stadionu vyhrožoval tím, že k večeři bude zebra. Jo, emoce nezastavíš.

P.P.S. Opravdu se z nás stávají takoví „super“ fanoušci, že musíme nadávat hráči, kterého Sparta nechtěla a on tak šel jinam? Tahle věc na Spartě nebývala a nevím, proč by se měla objevit. Richard se do Sparty nenavážel a odvedl pro ní kus práce. Není to hráč, který by se nutně musel vyvolávat, ale proč mu nadávat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.