Víkend za pět

Máme za sebou první ryze podzimní víkend. Déšť, vítr, zima, to vše jsme měli možnost pocítit. Naštěstí se našla jedna věc, co nás (kromě svařáku) dokázala zahřát. Sparta.

Páteční výkon proti Varům jsem bohužel neviděl, ale to mi nebránilo v tom si informace zjišťovat jako skaut – profesionál. Dobrý výkon korunovaný vítězstvím 5:2, podpořený dobrou obranou a jistým brankářem, jímž byl Matěj Machovský a ukázkovým vlastencem. S tímto jsme se ze západu Čech přesunuli do Mladé Boleslavi. K prvnímu celku tabulky.

Podle předpokladů nastoupil poprvé David Tomášek. Pokud podá hokejista výkon jako on v prvním zápase, kdy mohl stihnout odhadem jeden trénink s týmem…máme se asi na co těšit, jeho výkon se mi líbil. Zápas byl hodně bojovný, zaměřený hlavně na hru dozadu (která v podání Sparty opět vypadala místy velmi chaoticky) a především přinesl velmi kvalitní výkony obou brankářů. Jak Jan Růžička z Bolky (jeho lapačka by asi antidopingovkou neprošla), tak Matěj Machovský (vítej zpátky Machy!) podali velmi dobrý výkon a střelcům to rozhodně neusnadnili. Naštěstí se nám podařilo dotlačit do brány díky Kudrnovi o gól víc (i když jsme k tomu potřebovali prodloužení) a zápas jsme vyhráli 2:1.

Takže ano, víkend byl za pět, za pět bodů do tabulky, což potřebujeme jako sůl. Tento týden si střihneme moravsko-slezský dvojboj Zlín – Vítkovice, oba zápasy venku. Že bychom se konečně dočkali více jak dvou vítězství v řadě? Poslední série tří a více vítězství přišla v minulé sezoně mezi 9. až 12. kolem. Už je na čase, aby přišla další. Tak vzhůru do bitvy na moravském poli!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.