Pohoda, rekord, brambora

Sparta má za sebou další úspěšný zápas, ve Vítkovicích vyhrála i podruhé v sezoně za tři body, tentokrát 3:1. Šest bodů v jedné sezoně Sparta z Ostravy přivezla naposledy v ročníku 2013/14. Navíc včera a vytvořila nový rekord extraligy, když vyhrála podesáté v řadě venku. Prostě když se daří, tak se daří!

Teď něco málo k zápasu. Sparta ho měla první polovinu hodně pod kontrolou. De facto až na chybu, která vedla k úniku Lakatoše, Vítkovice k ničemu nepustila. Od poloviny zápasu se hra začala více vyrovnávat, ale pořád tam byl ten pocit, že Sparta hraje to co potřebuje. Do toho Sedlo vytáhl několik dobrých zákroků a parádní proti šanci Deje. Sparťanskou pohodu ilustrovala situace ve třetí třetině. Sedlo si vybral slabou chvilku a pustil gól od vítkovické modré čáry. Stane se. A Sparta nezpanikařila, i když to bylo v tu chvíli pouze o gól. O trochu více zapla, vynutila si přesilovku a v té Robert Říčka rozhodl. A rekordní výhra byla na světě!

I když pustil strašnou „bramboru“, Kuba Sedláček odchytal velmi dobrý zápas, předvedl několik velmi dobrých zákroků. Oceňuju taky to, že i když dostal gól, jaký dostal, o pár chvil později se opět nebál rozehrát. Je vidět, že sebevědomí mu nechybí a to je moc dobře. A chtěl bych vyzdvihnout formaci Dvořáček – Rousek – Vitouch. Zaprvé gratuluju Davidovi Vitouchovi k prvnímu zápasu v extralize. Zadruhé ta formace fungovala. Dokázala motat zkušenější protihráče a výborně bruslila. Palec nahoru!

Nyní nás čeká zápas na Kladně. Očekávám větší bitvu než v prvním zápase. Kladno hraje doma lépe než venku. Ale když už tu rekordní šňůru máme, chtělo by to ji natáhnout, ať v kronikách u tohoto zápisu už navždy svítí HC Sparta Praha. Tak vzhůru do boje a zpět do Prahy o další body bohatší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.