Výměna dresů

Sparťanská venkovní jízda pokračuje! V rámci 23. kola zajela Sparta na led Kladna. A odjela z něj se třemi body, osmou výhrou v řadě a jedenáctou výhrou v řadě venku. Krásná čísla! Sparta porazila Rytíře na jejich ledě 4:2.

Sparta do utkání vlétla a posadila Kladno na kolotoč. Už ve třetí minutě vstřelil branku David Dvořáček, ale to bylo pro první třetinu vše. Gólman kladenských Denis Godla si totiž postavil hlavu. Nevím, jestli je ve znamení Berana, ale tvrdohlavej byl hodně. Dokonce vychytal Formana s Buchtelem v situaci dva na nikoho. Rytíře doslova držel nad vodou perfektním výkonem. Kladnu se nicméně podařilo do konce první třetiny vyrovnat.

Během první přestávky bych rád viděl, co se dělo mezi kabinami. Vypadalo to na výměnu dresů, neboť otěže zápasu převzalo Kladno a až do svého zaslouženého gólu bylo lepší a nebezpečnější, Sparta byla pod ohromným tlakem. Po brance na 2:1 se zápas vyrovnal a Košťálek výstavní ranou srovnal i poměr ve skóre. Ve třetí třetině dostal puk Jurčina a ze stoje poslal bombu, jakou někteří hráči nedají ani z voleje. Navíc Pecháček perfektně clonil Godlovi. Gólman kladenských svým vzrůstem jako jeden z mála brankářů umožňuje Pechovi perfektně zastínit výhled maskovanému muži. U téměř dvoumetrového Mazance by mu to asi neprošlo… Rousíno vše pečetil do prázdné na 4:2. Hotovo, konec.

Sparta hrála dobře, tedy až na hluchou část ve druhé třetině. Ale ta produktivita…. kdyby to v desáté minutě bylo 0:3, nikdo by se nemohl divit. Sparťanům to tam nepadalo. Ale důležité je, že jsme tam ty góly nějak domlátili. Machy chytal jistě, byť první gól vypadal zprvu lacině. Ale hráz před ním mu nedovolila vidět střelecký pokus domácích. Druhý byl výstavní vingl.

V neděli se vracíme domů, na exkurzi do O2 Arény zavítaji Ševci ze Zlína. Nečekám žádnou hokejovou krásu, Venerův duch tam stále žije. Ale doufám, že si zase všichni společně užijeme děkovačku. Tak v neděli na značkách!

One Reply to “Výměna dresů”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.