Sváteční bitva

Jako první věc jsem si mimořádně přichystal omluvu. A to Vám všem, kteří na tyto stránky zabrousíte. Vím, hrálo se v neděli a dnes už je středa, tudíž jsem aktuální jak rádiovka (he, teď jsem si vzpomněl na výjezd do Třince v kostýmu Mata…), nicméně nastaly určité okolnosti, které to zpoždění způsobily a se kterými nešlo moc pohnout. Konec omluv a konečně k zápasu! Na svátek 17. listopadu zavítala Sparta do Litvínova. A nebyla to sváteční procházka.

První třetina se nesla ve znamení nebezpečných litvínovských přesilovek a zejména rychlých výpadů. Sparta více držela puk na svých hokejkách, ale Litvínov připomínal rozdrážděné vosy nejen barvou svých dresů. Vedení 2:1 bylo pro soupeře asi i zasloužené. Pak přišel asi nejhezčí moment utkání, kdy na 2:2 vyrovnal po nádherné přihrávce Smejkala Rousek. Sparta se pak dostala do vedení zásluhou Košťálka, za domácí vyrovnal Hübl a šlo se do prodloužení. V něm chybu Petružálka, který chtěl narazit na mantinel Sukeľa a sám u toho upadl, potrestal ve spolupráci s Andrejem Kudrnou právě Matúš svým druhým gólem v zápase. Sparta tak přivezla dva body za výhru v prodloužení.

A u Matúše zůstaneme, vypadá to, že se v něm začíná probouzet ďábel a že bychom z jeho strany ještě mohli být svědky dobrých výkonů. Zároveň je třeba pochválit Sedla, sice dostal tři góly, což je u něj nadprůměr, ale připsal si několik těžkých zákroků. Z hlavy si vzpomenu na jeho zákrok proti samostatnému úniku Jarůška. Já vím, je to trapný pořád chválit gólmany, ale co mám dělat, když chytají tak dobře?

Ještě bych se chtěl vrátit k pár věcem. Zaprvé jsem nepochopil střídání brankářů na straně Litvínova. Dobře, Janus si byl jistej jako čtyřkař u tabule, ale střídat gólmana po brance na 2:3… A taky bych chtěl pochválit choreo k 30. výročí revoluce v podání našeho kotle, respektive choreotýmu. Palec nahoru!

Po třech zápasech v pěti dnech, ve kterých přibylo na naše konto osm bodů, Sparta čeká na další zápas celý týden, v neděli se jede do Boleslavi. Chápu hráče, že se jim to vůbec nelíbí. Bohužel je to tak a musí si s tím poradit. Tak v neděli vyplenit Bolku! A užívejme si toho, že Sparta teď výsledkově šlape, 14 výher z 15 možných je super, 37 bodů ze 45 možných je taky parádních.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.