Bitva o CHL

Tak se nám konečně čtyři kola před koncem srovnala tabulka. A souboj o druhé místo, které znamená vstupenku do příštího ročníku Ligy mistrů, je pořádně vyrovnaný. Mezi druhou Plzní a pátým Třincem je rozdíl pouhých dvou bodů. Mezeru mezi nimi vyplňují Sparta a Mladá Boleslav, shodně s bodovým mankem na Plzeň. V tomto ohledu se máme na co těšit!

Nejprve se podívejme, na koho jednotlivé týmy narazí. Plzeň nejprve zavítá do Pardubic (body ze vzájemných zápasů 7:2), přivítá Liberec (3:6) a Kometu (3:6) a základní část uzavře v Třinci (6:3). Spartu čeká výjezd do Kladna (6:3), doma Zlín (5:4). zápas v Pardubicích (4:5) a na závěr doma Olomouc (3:6). Bruslařský klub jede do Vítkovic (9:0), následně přivítá Karlovy Vary (6:3), pak je čeká výjezd do Kladna (6:3) a nakonec domácí zápas se Zlínem (0:9). A nakonec nám zbývají Oceláři. Ti jedou do Olomouce (4:5), hrají s Pardubicemi (6:3), zavítají do Liberce (6:3) a ukončí sezonu doma s Plzní (3:6).

Zápasů nás tedy ještě čeká relativně dost. A jak je na tom Sparta se vzájemnými zápasy, které by rozhodovaly při rovnosti bodů? S Třincem a Mladou Boleslaví má Sparta lepší vzájemné zápasy na body (v obou případech 9:3). S Plzní je to zajímavější. Kritéria při rovnosti bodů jsou následující: 1. body ze vzájemných zápasů (s Plzní 6:6), 2) skóre ze vzájemných zápasů (s Plzní 15:15). 3) skóre po základní části. Ve třetím ohledu Sparta zatím vede v rozdílu počtu branek o tři góly. Případně pro ní i hovoří větší počet vstřelených branek (162:154), což by rozhodovalo při stejném rozdílu ve skóre. Každopádně každý obdržený a vstřelený gól se teď počítají.

V případě minitabulek, kde by byla zahrnuta naše Spartička, se to má tak, že jak minitabulku s Plzní a Mladou Boleslaví, tak minitabulku s Mladou Boleslaví a Třincem by vyhrála. Co se týče této varianty s Plzní a Třincem, tam by rozhodovalo až poslední, 52. kolo, kdy se utkají Třinec s Plzní. V případě výhry Plzně za tři body by v minitabulce vyhrála právě Plzeň, následovaná o skóre Spartou. Jakékoliv zaváhání Plzně by znamenalo, že i tuto minitabulku vyhrají Sparťané.

Vím, čtyři kola jsou dlouhá doba. Ale nemáme to špatně rozehrané. Potřebujeme uhrát bod na Plzeň, která nemá nejjednodušší los. Ale to samé platí i o Spartě, přeci jen Kladnu a Pardubicím jde o strašně moc. Nechme se překvapit, jak to vše dopadne. Hodně napoví už zítřek, kdy Sparta hraje na Kladně. Každopádně si moc přeju, aby nám to druhé místo a CHL vyšly. Zahraniční výjezdy jsou prostě a jednoduše nejlepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.