Krása a bezmozek

Už jen čtyři zápasy základní části. Ta extraliga nějak utekla. Sparta včera odehrála svůj 48. zápas v sezoně, vyzvala v něm Mladou Boleslav a po velmi dobrém výkonu vyhrála 6:2. Sparta tak porazila Bolku i ve čtvrtém zápase v sezoně, poprvé však za tři body.

Sparta mi včera připomínala některé dravé ryby. Ty leží na dně a nechávají svou nic netušící kořist kroužit okolo. Některé druhy dovolí své budoucí večeři lehce kousnout. A pak rychle a smrtelně zaútočí. Nádherným příkladem byla branka Lukáše Pecha. Zpoza vlastní brány na dvě přihrávky překonali Sparťané celé hřiště. V jednoduchosti je krása. Zároveň ale Sparta relativně dobře bránila, byť se zase nevyvarovala několika chybám, které ale spolehlivě neutralizoval strážce naší svatyně, Kuba Sedláček. Celkově si myslím, že jsme opět byli lepším týmem. A co je pro mě taky ještě hodně důležitý, Sparťané si konečně nenechali nic líbit a vše vraceli soupeři i s úroky. Na nic nehleděli a postavili se jeden za druhého. Prvek, který mi v naší hře chyběl, se konečně dostavil. Jen houšť, bude to potřeba!

Sparta odehrála výborný zápas, byť byla přestřílena. Byla to správně určená taktika, nechat Boleslav vybláznit a čekat na svou šanci. Skvělý zápas odehráli prakticky všichni, kdo nastoupili. Statisticky nejvíce vyniknul pětibodový Lukáš Pech (1+4), dvě branky vstřelil Michal Řepík. Obránce Tomáš Dvořák se v hodnocení účasti na ledě při gólech dostal na +4. Skvěle zachytal i Kuba Sedláček. Zejména jeho zákrok proti Zohornovi, který připomínal Haška v nejlepších letech, byl exkluzivní. S obdrženými dvěma góly mohl jen těžko něco udělat.

Mimochodem, poslední pětibodový zápis ve Spartě měl na svědomí… Lukáš Pech! Stalo se tak 28.12.2014 v zápase 32. kola ročníku 2014/15 s Kometou Brno. I tehdy si připsal jeden gól a čtyři asistence. Ve stejné sezoně dokázal zapsat pět bodů (0+5) i Adam Polášek. Stalo se tak 26.9.2014 v zápase… s Kometou Brno. Sparta v obou případech nastřílela osm branek.

Na tomhle blogu už jsem stihl ledacos. Nadávat, chválit, dvakrát natřít rozhodčího Pražáka… Ale ještě jsem nikdy nevěnoval odstavec hráči soupeře. Gratuluji Martinu Ševcovi, je první! To, co včera předvedl, mi stále hlava nebere. Až mi i skoro bylo líto fanoušků Bolky (byť je moc nemusím). Ale představa, že takového kreténa (he, další prvenství, a to jsem si pěstoval image slušňáka a nepoužíval tu vulgarismy) trpět v týmu, to musí bejt na prášky. Díky bohu, že se nepotvrdily spekulace o jeho příchodu do Sparty. Má to ve svých letech zapotřebí? Kdyby to byl přemotivovanej devatenáctiletej kluk, člověk by to snad i zvládl pochopit. Byť horko těžko. Ale u borce na konci kariéry? Ani omylem! Navíc, kdyby se alespoň zachoval jako chlap. Nicméně ani to nedokáže. Dělá ramena na Matúše Sukeľa. A pak, když k němu přijede Milan Jurčina, sklopí uši. Nepřeju lidem nic zlýho. Ale Martine, tobě (na vykání nemáš dost úcty) přeju to, aby si tě konečně někdo našel. A to hodně tvrdě a přidal k tomu i trochu zákeřnosti, kterou ty využíváš plnými hrstmi. Abys ochutnal svoji vlastní medicínu.

Závěrem bych se chtěl zmínit ještě o jedné věci. Dnes je 19. února. Sparta odehraje svůj další zápas až 27.2. Ve chvíli, kdy se týmy mají rozjíždět směrem k play off nás čeká nějakých DEVĚT dní pauzy. Tohle prostě nepochopim… Každopádně, ve čtvrtek 27. února nás čeká výjezd do Kladna. Zápas to bude těžký, Rytířům jde o extraligový život. Nám o nastartování se před čtvrtfinále, které máme prakticky v kapse (na sedmé Vary nám stačí získat bod). Doufám, že v souboji válečníků zvítězí Sparťané. Užívejte pauzy a připravujte se na vrchol sezony. S týmem, co máme, to může bejt ještě dlouhá zábava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.