Emoční horská dráha

Přátelé a kamarádi, poslední týden základní části je tu. Ti z vás, kdo si koupili permici na 52. kol, budou mít brzy o kartičku na vystavení více. Sparta do posledního týdne vstoupí povzbuzená domácí výhrou 5:1 nad Zlínem.

Ještě před zápasem proběhla vzpomínka na Jaroslava Šímu. Video, choreo a především řeč Jana „Gusty“ Havla. Upřímně, nejedna slza opustila moje oči. Musím i ocenit Spartu za to, jak se ke vzpomínce k panu Šímovi postavila. Za to jí patří veliké díky. Se slzami v očích jsem pak sledoval úvodní buly zápasu.

Sparťanský stroj se zahříval pomalu a troufnu si říct, že Zlín byl první třetinu lepší. Nicméně ve druhé již Sparta přebrala otěže zápasu a měla ho pod kontrolou až do konce. Zlín nás sice jasně přestřílel, ale opravdu nebezpečných střel bylo málo. Naopak Sparťané se na ledě celkem bavili a obráncům Beranů se občas musela hlava točit z kombinací Sparty.

Sparta podala velmi dobrý výkon. Byla tam vidět bojovnost a to, že se postaví jeden za druhého. A k tomu jako nadstavba kvalitní hra. Musím zde vypíchnout dvougólového kapitána Michala Řepíka. Dále určitě Kubu Sedláčka, který odchytal parádní zápas, škoda že mu nakonec utekla nula. Ale chytal jistě, puky z něj nepadaly a až na jednu výjimku si se vším poradil. Pochvalu zaslouží Marek Kvapil. Po půl roce nastoupil, zahrál velmi dobře a to, co dokáže jeho hlava vymyslet a ruce následně provést… Nejlépe to vystihuje jeho přihrávka na gól Jirky Smejkala. Myslím si, že 98% praváků by v té situaci střílelo. Marek podržel puk a ještě našel lépe postaveného spoluhráče.

Víte, vždy, když vidím, že k utkání se má jako hlavní rozhodčí postavit pan Pešina, začínám být lehce nervozní. Ale včera s kolegou Bejčkem předvedli super výkon. Ano, když chci občas rozhodčí natřít (zdravím, pane Pražáku!) tak je třeba je i pochválit. A za včerejší výkon si to zaslouží. Za mě zápas odpískali suprově a snažili se do něj příliš nezasahovat a zbytečně neplnit trestnou lavici. Fakt, za včerejšek klobouk dolů!

Byla to opravdu emoční horská dráha, od slz smutku až po radost z klidného vítězství. Od konce základní části nás dělí dva zápasy, zítra v Pardubicích a v pátek doma s Olomoucí. Zároveň nás bod dělí od druhého místa. Doufám, že o něj Sparta zabojuje a tu Ligu mistrů urveme. A musím říct, že jsem moc rád, že na rozdíl od dvou posledních sezon, letos neřešíme, zda-li se vůbec podíváme do předkola. Ale řešíme možnost druhého místa. Je to parádní zvrat v událostech. Tak snad bude ten poslední týden před play off úspěšný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.