Hlavně neprohrát

Čeká nás poslední zápas základní části, neboť dnes jsme v rámci 51. kola zavítali na led Pardubic. Ty hrají o to, aby udržely nejvyšší soutěž. Na zápase bylo vidět, že oba týmy se snaží spíš neprohrát než vyhrát. To se víceméně povedlo oběma, Sparta vyhrála potřetí v sezoně nad Dynamem 2:1 v prodloužení.

Co říct k zápasu? Moc toho není. Příliš hokejové krásy v pardubické aréně k vidění nebylo, spíše urputný hokej bez výraznějších šancí. Rozdíl byl v nasazení, které bylo větší (z pochopitelných důvodů) na straně domácích. V hlavě se mi vyrojila během zápasu tři jména ze sparťanské sestavy, jejichž nositelé mi udělali svým výkonem radost. Byli to Jirka Smejkal, Honza Buchtele a Matěj Machovský. Za mě asi hráčem zápasu spíš Machy, který chytal s velikou jistotou a pořádně zamotal hlavy trenérskému štábu Sparty. Jak Machy, tak Sedlo by mohli být z fleku jedničkou pro play off. Těžko vybírat.

Co znamená dvoubodová výhra pro Spartu co se týče druhé pozice a Ligy mistrů? V posledním kole porazit Olomouc, které již vůbec o nic nepůjde, za tři body a spoléhat na to, že Třinec doma jakkoliv porazí Plzeň. V případě výhry Třince za tři body bychom se s ním srovnali bodově a byli před ním na vzájemné zápasy. Pokud vyhrají Slezané za dva body, vyrovnali bychom se s Plzní, kde by při rovnosti bodů a dalších kritérií (viz. článek Bitva o CHL) rozhodovalo až celkové skóre. To má nyní Sparta lepší o pět branek. Vzhledem k tomu, že potřebujeme prohru Plzně, tak nás v tomto ohledu Indiáni nemohou vyrovnat.

Zatím se neví, jestli poslední zápas sezony, který odehrajeme v pátek doma s Kohouty, bude před diváky nebo ne, vzhledem k všeobecné panice ohledně koronaviru, o které si myslím své. Každopádně tři body budou potřeba. Vzhůru pro ně, Sparťani!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.