Tak blízko…

Hotovo, dokonáno jest. Všech 52 kol uteklo jako voda. Ještě nedávno jsem si hýčkal novou permici a těšil se, co nám Sparta v této sezoně předvede. A najednou je po základní části. Sparta v posledním zápase přivítala Olomouc, kterou porazila 3:2 na nájezdy a díky tomu zakončila základní část na třetím místě. Prozatím je tedy bez CHL.

Tak blízko a přitom tak daleko… Jeden gól v základní hrací době. Jeden bod kdekoliv získaný. Například ve druhém kole v Liberci. Nebo v dalších kolech. To nás dělilo od Ligy mistrů. Bohužel, Sparta sice zvládla dotáhnout do konce druhé třetiny dvougólové manko, ale výkon ve třetí třetině skoro až dehonestoval předchozích čtyřicet minut. Zejména přesilovky se Spartě hrubě nedařily, všechny tři početní výhody ve třetí třetině byly špatné. Je to ohromná škoda, po letech jsme byli Lize mistrů strašlivě blízko, o to víc to mrzí. Byť šance na postup do ní stále ještě žije, pokud titul vyhraje někdo z trojice Liberec, Třinec nebo Sparta.

Jsem rád, že se nám rozchytali brankáři a vůbec trenérům nezávidím. Na jednu stranu je fajn mít z čeho vybírat jedničku na play off, na druhou stranu máme dva super gólmany a chytat může jen jeden. Uvidíme, každopádně jak Sedlo, tak Machy, který odchytal včerejší zápas, chytají parádně. Machy nás včera zase několikrát podržel. Pecháček byl zaslouženě hráčem zápasu za Spartu, to, co on odmaká v jeho letech, to je na klobouk dolů. Kdo se mi bohužel včera nelíbil, to byl Honza Košťálek. Bylo na něm vidět, že má den blbec. Ale to se samozřejmě stát může.

Někdo má alergii na pyly, někdo na lípu, někdo na prach. Zjišťuju, že začínám mít silnou alergii na pana rozhodčího Pražáka. Nevím proč, ale mám pocit, že prakticky každý zápas, co píská, hrajeme do kopce. Netvrdím, že včera to nebylo za tři body kvůli němu, ale vyloučení po zákrocích Lukáše Rouska a Roberta Říčky ve třetí třetině… Kdyby se důsledně pískalo to, co odpískal Řekovi, hraje se neustále tři na tři.

Dámy a pánové, chystá se bitva! Díky třetímu místu Sparty se utkáme s týmem na šestém místě. Tím je Kometa Brno. Bude to válka jak na ledě, tak v hledišti. Máme jim co vracet. Na tu sérii se těším, budou plát emoce a očekávám i parádní hokejovou bitvu. Připravte během příštího týdne hlasivky a v pondělí 16. března na ně poprvé vletíme. Play off začíná!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.