Konec?

Vzhledem k epidemii nového koronaviru byla extraliga přerušena do 29. března. To vyplynulo z jednání klubů s vedením extraligy. Nejvíce omezujícím je nařízení vlády o maximálně stovce přítomných lidí na stadionu. Na konci března se uvidí, co dál.

Podle mého názoru se extraliga letos již nerozjede. Za necelé tři týdny se situace patrně nezlepší, spíš naopak. Pravda, nejsem žádný epidemiolog, je to jen názor laika, ale myslím si, že různá opatření budou spíš přitvrzovat. Navíc extraliga nemá moc prostoru na posun, ke 30.4. končí nejen papírově ročník 2019/2020, ale také smlouvy hráčům. Myslím si, že termín začátku zápasů od 30. března je opravdu nejzazším možným i v rámci zkráceného play off.

Je to škoda, ohromná škoda. Člověk se celý rok na play off těší, letos v něm mohla Sparta být nebezpečná. Osud tomu však chtěl jinak. Dokonce jsem si i věřil na Kometu, že je konečně pošleme na dovolenou. Nedá se nic dělat. Jsem rád, že vedení extraligy dalo jasně najevo, že Liberec získá Prezidentský pohár za vítězství po základní části, ale ne mistrovský titul. A taky to, že Kladno je sestupujícím, neboť základní část byla uzavřena. Co jsem dnes slyšel ráno v rádiu, kluby Chance ligy počítají s ukončením soutěže a samy kluby navrhly, aby nahoru šel jako vítěz základní části českobudějovický Motor. Ten bořil letos rekordy druhé nejvyšší soutěže a postoupil by zaslouženě.

Je tedy konec? Patrně ano. Vláda snad i přemýšlí o zpřísnění současných opatření. Už ta současná jsou pro extraligu smrtící. Nezbývá, než se modlit, že do konce března se situace zlepší natolik, že se začne hrát. Případně nás čeká příprava na nový ročník a patrně i na Ligu mistrů, neboť dle mého selského rozumu bychom při nedohrání play off měli jít ze třetího místa po základní části. Zatím se mějte blaze, Sparťani a přežijme to všichni ve zdraví!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.