GČC1: Za chyby se platí

Sparta vstoupila do přípravy na novou sezonu, v rámci Generali Česká Cupu (pořád to zní šíleně…) vyzvala v Holešovicích Plzeň. Sparta si dokázala během třetí třetiny vypracovat dvoubrankový náskok, nakonec však povolila Indiánům zápas otočit a prohrála 3:4 v prodloužení.

Zatímco Plzeň nastoupila prakticky v nejsilnější sestavě (byť bez Milana Gulaše), Sparta nechala spoustu opor odpočívat. Zejména v obraně, kdy nastoupili pouze dva hráči, kteří stabilně hrají extraligu (Pavelka, Kalina). V útoku chyběla také spousta hráčů, kteří by se dali považovat za ty rozdílové v dresu Sparty (Řepík, Horák, Kvapil a další). Nicméně jsem neměl pocit, že by Sparta nestíhala či zaostávala.

Hodně se mi líbila čtvrtá lajna juniorů. Kdo v mých očích vyčníval, to byl mladý obránce Klodner. Ponechme stranou, že dal (byť velmi šťastný) gól, ale jeho čtení hry a rozehrávka se mi moc líbily. V bráně nastoupil Kuba Neužil a chytal velmi jistě, puky z něj nepadaly anebo je vyrážel do rohu hřiště. S obdrženými brankami mohl těžko něco dělat. Naopak ještě vytáhl několik dobrých zákroků.

Plzeň tvrdě trestala chyby Sparty. Všechny čtyři branky padly po velikých chybách. Poněkud víc mě mrzí, že třetí a čtvrtá branka padla po chybách těch de facto nejzkušenějších hráčů (Forman, Tomášek). Vůbec u formace Rousek – Tomášek – Forman mi přišlo, že postupem času začínala pomalu uvadat. Což samozřejmě může souviset s tím, že tréninkové dávky můžou nyní být vysoké. Ale tahle lajna půl zápasu motala Indiánům (může se to ještě dnes říkat?) hlavy skvělým pohybem a nápaditou hrou.

I když se o něco hraje, stále jde jen o přípravu a jsem rád, že šanci dostali mladí kluci a hráči, kteří budou patrně muset víc zabojovat o místo. Sparta neodehrála špatný zápas, jen ji zbytečné chyby stály více bodů. Další zápas odehrajeme (když Bůh a COVID dá) v pondělí s Motorem. Tak ať je ten výsledek lepší!

P.S. založil jsem webu i stránku na Facebooku, kde bych rád vytvořil komunitu okolo této webovky. Postupně začnu dávat odkazy na články jenom tam, tak se přidejte a sdílejte. Odkaz naleznete zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.