GČC2: Půl na půl

Sparta odehrála druhý zápas v rámci GČC (tak ani zkratka to nezachrání) a přivítala nováčka extraligy, českobudějovický Motor. Sparta zvítězila 5:2, nicméně průběh nebyl tak jednoznačný, jak by mohl člověk dle výsledku čekat.

První polovina zápasu byla spíše v režii Motoru, který měl i více šancí. Gól soupeře zapůsobil na sparťany jako budíček a Sparta znatelně přidala. Ve třetí třetině soupeře motala a chvílemi to vypadalo jako přesilovka Sparty, byť trestná lavice Motoru zela prázdnotou. Dlouho však fungovala kombinace střelecké nemohoucnosti (Matúši, Matúši…) a velmi dobrého výkonu Čiliaka v bráně Motoru. Spartě se povedlo nakonec otočit zápas na 3:2 a dva góly do prázdné brány zpečetily výhru Sparty.

Líbila se mi první formace ve složení Rousek-Horák-Řepík. Velmi dobře zahrál i David Tomášek. Na dvojici Pech-Buchtele byla znát nerozehranost a měla pomalejší rozjezd, nakonec to ale byla tato dvojice, která zajistila vítězný gól.

V bráně se představil Machy. Několikrát nepůsobil příliš jistě, ale postupem času to bylo lepší. Ve třetí třetině předvedl klíčový zákrok levým betonem. Nakonec se dočkal i odměny, když poslední gól si Motor dal sám přes celé hřiště při hře bez brankáře. A protože Machy byl posledním sparťanem, který se dotknul puku, bude platit Pecháčkovi za první gól v dresu Sparty. Gratuluju!

Dlouhá pauza náš tým nečeká, již zítra se představíme na ledě Kladna. Doufejme, že Sparta bude hrát celý zápas tak, jako ve druhé půlce zápasu s Motorem. Tak hodně štěstí!

P.S. postupem času budu veškeré odkazy na články přesouvat na FB stránku webu. Na té občas mohou být i nějaké postřehy, pro které je článek příliš velikým soustem. Tak se můžete přidávat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.