GČC3: Trpělivost

Asi bych tu normálně řádil. Možná i, jak je zvykem u internetových trenérů, polovinu kádru vyhodil. Sparta padla s prvoligovým Kladnem 2:3 na jeho ledě. Upřímně, vzhledem k sestavám, Sparta tento zápas prohrát neměla.

Bohužel jsem kvůli absenci zápasu v archivu Hokejky (nebo jsem jen pako, co to není schopné najít) a obdivování krás vinného průmyslu na jihu Moravy v rámci dovolené zápas neviděl, pouze sestřih. A ano, jak jsem již naznačil, za normálních okolností bych tu řádil tak, že by mi přeskakovala písmenka. Nezastírám, že tomu tak původně nemělo být. Ale pak jsem se zamyslel.

Sparta je v plné přípravě. Hráči si zvykají na nový systém trenérů Hořavy a Jandače, neboť si myslím, že během minulé sezony se pouze upravil systém, který byl nastolený enklávou Uweho Kruppa. Posily si zvykají na spoluhráče a naopak. Zatím si myslím, že je na místě trpělivost. Věřím, že si vše sedne a hra Sparty půjde nahoru.

I kdybychom vypadli z celého slavného poháru, tak stejně je důležitá následná extraligová sezona. A objevení některých hráčů, jako je například mladý Klodner, za to stojí. Moc dobře si pamatuju, jak jsem před dvěma lety sledoval při derby neznámého šikovného kluka s desítkou na zádech, nějakého Lukáše Rouska. I o tom předsezónní období je.

Věřím, že Sparta se „polepší“ a odvety v rámci základní skupiny zvládne lépe. Měla by a má na to. Tudíž mám prozatím trpělivost a víru v to, co se na Spartě buduje. Doufám, že mi ji zítřejší zápas v Plzni opět nenahlodá. Byla by to škoda. Tak zase příště.

P.S. postupem času budu veškeré odkazy na články přesouvat na FB stránku webu. Na té občas mohou být i nějaké postřehy, pro které je článek příliš velikým soustem. Tak se můžete přidávat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.