GČC4: Zasloužená výhra

Skupina A letního poháru se překlopila ze sparťanského pohledu do druhé poloviny, neboť na Spartu čekal čtvrtý zápas ve skupině, ve kterém zavítala na půdu Plzně. Sparta zde zaslouženě vyhrála 5:1.

Spartě vyšly začátky jednotlivých třetin, kdy pokaždé dokázala vstřelit branku. To samé se dá říct i o začátcích přesilových her. Do toho byla Sparta perfektní při hře v nerovnovážném stavu, kdy proměnila obě své přesilovky a zároveň ubránila všechna oslabení. A jak se říká, přesilovky rozhodují zápasy.

Machy dnes podal v brance velmi jistý výkon korunovaný ukradeným gólem Tomáši Mertlovi. Celý tým odehrál kvalitní zápas, adeptů na nejlepšího hráče by bylo dnes hodně. V rámci celé přípravy se mi zatím nejvíc líbí Tomáš Pavelka a David Tomášek. Zejména na Pavelkovi je vidět, že si užívá větší volnosti směrem dopředu.

Takhle by to šlo. Sparta zaslouženě porazila Plzeň, což není jednoduchá výzva. Je však potřeba potvrdit to proti Motoru a Kladnu. Právě na led českobudějovického Motoru zamíří Sparta již příští týden v úterý. Pokud zopakujeme dnešní výkon, výhra by měla přijít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.