TELH16: Zbytečné nervy

Poslední listopadový pátek opět přinesl hokej na extraligové stadiony. Sparta vyrazila na východ Čech do Hradce Králové, kde se střetla s Mountfieldem HK. Na góly nepříliš bohaté utkání zvládli lépe Sparťané a na cestu zpět do Prahy po D11 přibalili tři body díky výhře 2:1.

Sparta vyhrála, což je jistě dobré znamení a tři body se hodí. Ale ta produktivita… Sparťané byli až na část zápasu po brance Hradce lepší. Na střely dokonce vyhráli 30:13, ale až do závěrečné sirény se strachovali o výsledek. Nicméně obě branky Sparty byly pěkné. Nejprve Sobotka parádně našel Tomáška a Řepíkova zadovka na Sukeľa byla exkluzivním hokejovým zbožím.

Machy neměl moc práce, chytal spolehlivě, branka byla těžko chytatelná. Obránci dnes dobře rozehrávali a Sparta díky tomu tolik neztrácela puky. Líbila se mi hra Sobotky, co ten udrží a pak rozdá s hlavou nahoře… Byť má zatím jen jeden bod za dnešní asistenci (gratuluji k prvnímu bodu v tom správném pražském týmu!), tak je hodně platný. Kdo je za mě zatím letos jeden z nejlepších hráčů Sparty, to je Míra Forman. Získává puky, hraje s ohromným nasazením a dobrým důrazem. Líbilo se mi, jak Sparta dnes zápas dohrála a pustila Hradec do tlaku až v poslední minutě. Právě s dohráváním zápasů měla Sparta v minulosti ohromné problémy.

Byly to nervy. Sparta musí zapracovat na zakončování akcí, to nyní velmi drhne a neproměňování šancí může příště vyjít draho (i dnes dvakrát za Machym zvonila tyčka). V neděli hrajeme doma s Litvínovem, tak snad se konečně střelecky chytneme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.