TELH17: Ztráta v nájezdech

První adventní neděle přinesla již sedmnácté představení Sparty v letošní sezoně. Do hlavního města přijel Litvínov, který toužil po zlomení nepříjemné bilance. Verva neporazila Spartu sedm zápasů v řadě. Osmý vítězný korálek Sparťané proti Cheze nenavlékli, prohráli totiž 2:3 po samostatných nájezdech.

Po šesti minutách svítilo na kostce skóre 2:1 a zdálo se, že nás čeká další utkání bohaté na branky. Nicméně ze hry následně padl již jen jeden gól, zásluhou Jarůška Litvínov vyrovnal. Další branky padly až při závěrečných nájezdech. Sparta tak potvrdila to, že v současné době je pro ni hranice dvou branek v zápase špatně překonatelná.

Sparta byla horší. Nemohla se dostat do většího tlaku, většinou se její minutáž v útočném pásmu počítala na zavezení puku. Následně přišla ztráta kotouče a často i nepříjemný protiútok hostů. Přesilovky se nedařily, vrcholem zmaru byla přesilovka v prodloužení. Litvínov byl nebezpečnější jak v přesilovkách, tak ve hře pět na pět. Jediná formace, která dokázala po většinu zápasu být nebezpečná soupeři, byla lajna Forman-Pech-Buchtele. V bráně se představil Machy a chytal dobře.

Budu se opakovat, ale Sparta musí přidat v kolonce vstřelených branek. Na dvě branky se dá vyhrát, ale ne vyhrávat. V úterý nás čeká velmi těžký zápas proti suverénnímu Třinci. Doufám, že se nám povede soupeře obrat o nějaký ten bod. Ideálně o tři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.