TELH18: Třinecká lekce

Pomalu ale jistě se blížíme k polovině základní části. Sparta poosmnácté vyjela v letošní sezoně k boji v rámci extraligy. Poprvé v sezoně se utkala s Třincem a to na jeho ledě. Oceláři trestali chyby v obraně Sparty, ta díky tomu prohrála 4:2. Sparťané ve čtvrtém zápase v řadě nedali více než dvě branky v zápase.

Třinec potvrdil, že hraje v pohodě. Naopak Sparťané mají do pohody daleko. Přijde mi, že Sparta hraje příliš složitě. To bylo v kontrastu s častou střelbou Ocelářů. Do toho Sparťané udělali dvě hrubice, které znamenaly nájezdy na Machyho branku, nejprve uspěl Martin Růžička, následně Vrána. Proti soupeři, jakým je Třinec, jsou takové chyby smrtící. Zejména druhá, kdy Sparta snížila na 3:2 a šla do přesilové hry. Po ní prohrávala 4:2…

Musím přiznat, že ve třetí třetině Sparta dokázala soupeře zmáčknout, ale bylo tam zase několik přihrávek navíc, místo kterých měla přijít střela. Opět mi přišla nejnebezpečnější formace Forman-Pech-Buchtele. Chtěl bych pochválit Andreje Kudrnu za fair-play gesto, kdy odvolal odpískaný faul, neboť faulován nebyl. V bráně byl Machy. Podal dobrý výkon. Ale poslední dobou mi přijde, že u něj chybí takový ten zákrok navíc. Nebo to, že by „ukradl“ zápas svým výkonem. Když si pak vzpomenu na výkon Kuby Neužila v Pardubicích, kdy podržel Spartu několika skvělými zákroky… Upřímně od Machyho čekám trochu víc, byť bych ho dnes za obdržené branky nevinil.

Ve čtvrtek nás čeká jiný zápas, představíme se na ledě Českých Budějovic. Říkám jiný, nikoliv jednodušší. Motor musí bodovat a bude bojovat. Navíc Václav Prospal dokáže svůj tým vyhecovat. Ale Sparta nutně potřebuje vyhrát. Tak doufám, že se jí to povede! A doufám, že konečně vstřelí víc než dvě branky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.