TELH19: Disciplína

Devatenáctý zápas odvál Spartu na jih Čech, kde na ni čekal extraligový nováček, Motor České Budějovice. Půl zápasu byla hra vyrovnaná, nicméně Sparťané nakonec zvládli roli favorita a do Prahy odjíždějí bohatší o tři body po výhře 5:1.

Na jednu stranu úleva, konečně se nám podařilo nastřílet víc jak dvě branky. Zároveň konečně naše přesilovky vypadaly jako přesilovky. Což je oproti minulým zápasům pokrok. Co by se nám ovšem příště mohlo zle nevyplatit, to byl počet trestů, celkem osm dvouminutových trestů je moc. Zejména proto, že jsme díky tomu po velmi dobrém začátku posadili soupeře na koně. Naštěstí Motor potrestal jen jedno vyloučení po obrovské chybě po vhazování. Naopak domácí svoji nedisciplinovaností poslali zápas do náruče Sparty, ta využila celkem tři přesilové hry.

Když jsem dnes viděl na soupisce první formaci ve složení Řepík-Horák-Sobotka, tak jsem řekl, že pokud dají méně než tři branky, bude to zklamání. Byla to ode mě nadsázka, nicméně tato formace přispěla, i díky přesilovkám, čtyřmi brankami. Skvělá práce! Dvakrát se prosadil Horák a dvakrát Sobotka. Vladimírovi gratuluji k prvním dvěma brankám v nejkrásnějším pražském dresu! Machy chytal spolehlivě a za stavu 1:0 vytáhl parádní zákrok. To bylo přesně to, po čem jsem volal po minulém zápase. Zákrok navíc. Jen tak dál, Machy!

Budějovice nám svou špatnou disciplínou usnadnily klidné dohrání zápasu. Pošetřené síly se budou hodit. V neděli do O2 Arény dorazí Kometa Brno. To bude patrně těžší a složitější zápas. Ale doufám, že bude pokračovat nejen přísun bodů, ale také přísun branek. Blíží se veliká bitva, bohužel nikoliv v hledišti….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.