TELH15: Klasická Plzeň

Patnácté utkání Sparty v sezoně, páté domácí a poprvé doma bez bodu. Sparta v úterním zápase přivítala Plzeň. Indiáni ukázali domácím, jak vypadá produktivita. Sparta – Plzeň 1:3.

Milan Gulaš. Můžeme si o něm myslet co chceme. Ale on byl dnes rozdílovým hráčem. Tři primární asistence hovoří za vše. Plzeň byla opět schopna trestat chyby hráčů Sparty. Při druhé brance se až nepochopitelně ke Gulašovi sjeli tři Sparťané a nechali volného Suchého. Při třetí brance trestuhodně zaspal Němeček nedůraznou obranou na brankovišti. V té chvíli prostě nemůže mít hráč volnou hokejku.

Sparta nebyla horší, ale opět vyhořela v koncovce. Finální přihrávky spíše hledaly brusle než hokejky, střely z nebezpečných pozic naopak lítaly mimo branku. V podání Plzně, respektive Gulaše, situace vypadaly strašně jednoduše. Machy měl sice dnes úspěšnost jen nějakých 86%, ale ani za jednu branku nemohl. Obě dvě své gólové rány Suchý trefil náramně, třetí gól byla přesilovková kombinace do prázdné branky. Naopak ještě vytasil parádní zákrok hokejkou. Nelíbí se mi naše druhá přesilovková formace, jako kdyby absence Pavelky a Říčky byla větší komplikací, než se může na první pohled zdát.

Sparta musí zlepšit koncovku. Ve dvou ze třech posledních zápasů si dokázala vypracovat šance, ale selhala v jejich proměňování. Každopádně výkon celkově špatný nebyl a Sparta nezaostávala. Nicméně s koncovkou a chybami v obraně, které dnes byly ve hře Sparty, nemůžeme pomýšlet na vítězství proti předním extraligovým týmům. Doufám, že v pátek v Hradci to bude od nás v útoku jiná písnička.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.