TELH14: Úspěšný reparát

Sparťané se ve svém čtrnáctém zápase v letošním ročníku extraligy počtvrté představili doma. Po pátečním utkání Sparty v Olomouci, které nezvládla, tentokráte složila úspěšný reparát proti stejnému soupeři. Sparťané rozdrtili Moru 7:1. Čtyři zápasy doma = čtyři výhry za tři body s celkovým skóre 20:2.

Sparťané na soupeře opět vlétli, tentokrát ovšem byli schopni z tlaku vyprodukovat branky a po první třetině vedli 3:0. Tady jsem se upřímně začal trochu obávat tradičního vypnutí. V polovině zápasu za stavu 6:0 jsem seznal, že vypnutí se nekonalo. Sparta dominovala, škoda zbytečného gólu po obrovské chybě. Ale dá se říct, že reparát to byl ve stylu letního zázraku „z pětky na podtrženou jedničku“. Chtěl bych ocenit hru v oslabení, kdy jsme nepustili hosty k větší šanci.

V zápase se objevily i dva milníky. Nejprve Honza Buchtele dal svůj stý gól v dresu nejkrásnějším, k čemuž mu gratuluji. A gratuluji i Martinovi Jandusovi, který vstřelil svoji vůbec první extraligovou branku. Doufám, že oba nějaké ty góly ještě ve Spartě přidají.

Další domácí zkouška domácí neporazitelnosti přijde v úterý. A bude to zkouška náročná, do Prahy zavítají Indiáni z Plzně. Bude to patrně těžký zápas, nicméně doufám, že naše série domácích výher bude pokračovat i nadále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.