TELH13: Zasloužená ztráta

Víkendový dvojboj s Morou Sparta nezahájila dobře. V proslulé olomoucké Plecharéně se představila jako favorit. Sparta vyhrála sedm z osmi zápasů, naopak Olomouc sedm z osmi zápasů prohrála. Obě série skončili po výhře Kohoutů 4:1. Zasloužené výhře.

Sparta opět jako proti Boleslavi a Pardubicím na soupeře vlétla. A opět z toho nedokázala profitovat. Skvělým pohybem si vynutila jen v první třetině tři přesilové hry. Místo toho, aby Sparta v přesilovkách soupeře dorazila, nevyužila ani jednu a šlo se do kabin za stavu 1:1. Dá se říct, že přesilovky našeho týmu byly tragické. Tady se za mě zápas lámal. Od druhé třetiny totiž soupeř začal Spartu přebruslovat a nakonec se mu povedlo zápas strhnout na svou stranu.

Všechny čtyři branky padly po velikých hrubkách. V prvním případě nechal Dvořák vyjet Valského před branku a ten nepokryt nedal Neužilovi šanci. V druhém případě nechal Košťálek útočníka soupeře aby ho předskočil. Ve třetím případě jsme špatným střídáním v obraně (byť byl Mikliš otřesen) pustili Nahodila do nájezdu. A při čtvrtém střílel opět hráč naprosto sám. Kuba Neužil dostal čtyři branky, ale ve všech byl za mě nevinně a ještě vytáhl několik parádních zákroků.

Sparta měla více střel, ale nebezpečná nebyla. Mora výborně bránila, útočníci rychle přistupovali k našim obráncům a obránci soupeře nepouštěli naše útočníky k větším šancím v předbrankovém prostoru. Právě tuto činnost by se dnes obránci Sparty mohli od Kohoutů učit. Navíc naše rozehrávka dnes opět nebyla dobrá. Což by se dalo zčásti i připisovat velké absenci v obranných řadách.

Olomouc potrestala naše chyby a poctivě zápas odbránila. Kuba Neužil odchytal opět velmi dobrý výkon. Sobotka se mi líbil, dobře bruslil a skvěle držel puk. Sparťané mi dnes přišli, že hledají vždy co nejsložitější řešení. Z toho plynuly ztráty puku a protiútoky Olomouce.

V neděli nás čeká v O2 Areně odveta. Sparta bude muset být produktivnější a hlavně začít být nebezpečnější. Máme dva dny na to, abychom našli recept na velmi poctivou obranu soupeře. A opět se potvrdila jedna věc. Prohrávat s Olomoucí se vůbec nevyplácí. Pokud jim něco funguje, je to obrana v čele s Konrádem. Tak uvidíme za dva dny!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.