TELH12: Boleslavská klasika

Je to výsledek, který se dal čekat. Minimálně remíza po šedesáti minutách, která už je poznávacím znamením soubojů s Mladou Boleslaví. Na jejím ledě vyjela Sparta ke svému dvanáctému zápasu v letošním ročníku Tipsport extraligy. Po konci třetí třetiny svítilo na tabuli skóre 2:2, vítěznou trefu na 3:2 si připsal Tomáš Dvořák po skvělé práci Michala Řepíka.

Sparta na svého soupeře vlétla a nezastavilo ji ani vyloučení Němečka. Od první komerční přestávky byl k vidění velmi vyrovnaný hokej. Oproti obvyklým pořádkům však zápas nepřipomínal betonárku, šance se celkem střídaly na obou stranách.

Sparta si pomohla přesilovkami, kdy obě branky v základní hrací době dala právě z početní výhody. Bohužel, obě branky Bruslařů padly z předbrankového prostoru, což je taková sparťanská klasika. Nebo spíš bolest, kdy nedůraz před vlastní brankou je nejčastější příčinou obdržené branky.

Lukáš Pech si dnes připsal dva body, nejprve parádně uviděl Roberta Říčku a dobrou nahrávkou ho vyzval ke vstřelení prvního gólu. Druhý dal sám po velmi dobré práci před brankou a dorážce mezi Krošeljovi betony. Robert Říčka potvrdil střeleckou formu a dal pátou branku v pěti zápasech. V brance se představil opět Kuba Neužil a znovu podal více než solidní výkon. Celkem hlasitě si říká o častější nasazování do zápasů.

O víkendu nás čeká dvojzápas s Olomoucí, kdy nejprve v pátek zavítáme k našemu soupeři a v neděli ho vyzveme na vlastním ledě. Čekám dvě urputné bitvy. Ale rozhodně bych se nezlobil za šest bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.