TELH11: Souboj brankářů

Nedělní podvečer opět patřil hokejovému zápolení, do kterého se zapojila i naše Sparta. Ta zavítala na led Dynama, na kterém se většinou hrají v duelu těchto dvou soupeřů vyrovnaná utkání. Tento precedent se potvrdil i tentokrát, kdy Sparta vyhrála v Pardubicích 3:1.

Pardubice vstoupily do utkání s taktikou čekání na brejky, které se držely až do závěrečných minut. Sparta se tak těžce dostávala přes útočnou modrou čáru, naopak domácí několikrát ujeli do nebezpečné situace. Zápas byl nakonec soubojem brankářů, Kuby Neužila na straně Sparty a Pavla Kantora na straně Dynama. Kuba sice neměl tolik práce jako jeho protějšek, nicméně měl spoustu těžkých zákroků. Jsem rád, že se oklepal z brzy inkasované branky, každopádně na teč Poulíčka mohl jen těžko reagovat.

I takové zápasy nám extraliga přináší. Na hře Pardubic bylo znát, že tým potřebuje body a tomu uzpůsobil taktiku. A tak jsme sledovali bušení na pardubická vrata. Naštěstí Sparta od 10. minuty vedla. V opačném případě by to byl asi větší problém. Mimochodem, branka Lukáše Rouska do prázdné byla jeho pátá v posledních třech zápasech. To je velmi dobrý počin! Každopádně za mne dnes hráč zápasu na straně Sparty je jasný, Kuba Neužil. Tomu se říká chytit šanci za pačesy!

Šest vítězství ze sedmi zápasů, to je věc, která se počítá. Sparta sice je v tabulce druhá, nicméně má stále více zápasů, než její konkurenti. Další zápas nás čeká na ledě Mladé Boleslavi a to v úterý. Další bitva a snad i další bodový příspěvek do tabulky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.