TELH20: Narozeninový dar

Včerejší slavnostní den měl naplánovanou pořádnou závěrečnou tečku. Sparta ve svém dvacátém zápase v letoším ročníku přivítala Kometu Brno. Nikdy jsem si nemyslel, že domácí zápas s Brnem budu sledovat zdravý doma u televize… Každopádně, Sparta nadělila svým fanouškům krásný dárek ke svým 117. narozeninám. Kometu porazila 6:1.

Upřímně, nečekal jsem to. Nečekal jsem, že se z toho stane zápas, kterému bude Sparta vládnout. Sparťané pustili Kometu do hry jen nějakých prvních deset minut ve druhé třetině. Ale stále pozorně bránili. Za celý zápas jsme pustili Brno do dvou protiútoků, z jednoho vyrovnal Mueller na 1:1 a druhý zlikvidoval bravurním zákrokem Machy. Jinak to byla show jednoho mužstva, které jen ve třetí třetině začalo zápas spíš dohrávat.

Celý tým Sparty zahrál velmi dobré utkání. Opět zářila první formace Řepík-Horák-Sobotka. Zejména jejich přesilovkový ťukes byl ozdobou zápasu. Na Sobotkovi je vidět, že se postupně rozehrává po téměř roční absenci. První branku za Spartu, byť hodně šťastnou, dal Tomáš Šmerha. Za výkon si branku zasloužil. Gratuluji ke splnění dětského snu! A Lukáš Pech asistencí u branky Honzy Košťálka dosáhl na bod č. 600 v extralize. Přihrávka to byla exkluzivní a myslím, že se hodila pro tak výjimečný okamžik. Gratuluji, Pecháčku! Machy chytal spolehlivě, Mueller to při gólu udělal dobře. Zákrok proti brejku Brna byl parádní, jediné větší zaváhání bylo, když si málem odvezl puk pod bruslí do brány. Ale dobrá práce!

Sparta soupeře přejela a přidala k tomu bonus ve formě produktivity. Rozhodně to byl nejkrásnější dárek, jaký jsme jako fanoušci mohli od Sparty dostat. Byť digitalizovaná kronika je taky super. Sparťané teď mají na současnou dobu až nevídané volno, v pátek přivítají Vítkovice. Zápas to bude těžký, ve Vítkovicích došlo ke změně trenéra a to většinou znamená přepnutí na vyšší převodový stupeň. Ale pevně věřím, že zápas zvládneme a nastartujeme vítěznou sérii třetí výhrou v řadě!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.