TELH21: Velká dřina

Pomalu se blížíme do poloviny základní části, jednadvacátý zápas odehrála Sparta na domácím ledě, kdy přivítala Vítkovice. Velmi náročný zápas pro Spartu dopadl velmi dobrým výsledkem, Sparťané zvítězili 5:2.

Vítkovice vstoupily do zápasu velmi dobře a Spartu přebruslily. Jako kdyby ta v dnešní době nezvyklá pauza vyhodila domácí z rytmu. Machy během první třetiny Spartu několikrát podržel. Velmi důležité bylo, že Sparta zvládla první třetinu bez inkasované branky, naopak díky Košťálkovi šla do vedení. Ve druhé třetině jsme se vrátili do hry a byly lepší. Škoda, že po brance na 2:0 jsme si brzy nechali dát gól.

Rozhodující byla dlouhá přesilovka hostů po vyloučení Němečka na pět minut a do konce zápasu, do toho na víc jak dvě minuty znásobená na dvojnásobnou výhodu po faulu Dvořáka. Sparťané tyto kritické chvíle přežili díky Machymu a horní tyčce. Dlouho jsme se pak nemohli dostat do hry, nicméně se nám nakonec povedlo dotáhnout zápas do vítězného konce.

Machy si dnes zaslouží pochvalu, v důležitých chvílích vytáhl důležité zákroky a dal nám možnost vyhrát. Gól Sukeľa byl parádní. Co se mi líbí je, že pět branek vstřelilo pět střelců. Lukáš Pech si připsal tři asistence a hlavně ta na branku Řepíka byla opět výstavní. Co se týče obdržených branek, první chyba Dvořáka, druhý neskutečná akce Marosze.

Sparťané vyhráli potřetí v řadě. O čtvrtý zářez budou bojovat v neděli na ledě Plzně. Očekávám velmi těžký zápas proti nepříliš oblíbenému soupeři. Zejména proti jednomu z nejlepších hráčů extraligy. Ale věřím, že to zvládneme a Indiáni naši sérii nezastaví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.