TELH22: Novák v kondici

Třetí adventní neděle přinesla zápas Sparty, která chtěla po třech úspěšných zápasech v řadě rozšířit svou bilanci o čtvrtý korálek. Proti tomuto se postavila na svém domácím ledě Plzeň. Sparta, nedbaje odboje domácích, šňůru prodloužila po výhře 6:2. V rámci extraligy to bylo první vítězství v Plzni za tři body po osmi zápasech, naposledy se to Spartě povedlo 16. října 2016. V rámci extraligy to bylo první tříbodové vítězství nad Plzní od 2. prosince stejného roku. Zároveň Sparta udržuje Nováka ze známé písně Pátá v kondici, neboť musel v každém z posledních čtyř zápasů vylézt na strom díky tomu, že Sparťané nastříleli pokaždé pět a více branek při celkovém skóre 22:6.

Tento zápas byl rozhodně jiný, než například zápas s Kometou. Byl vyrovnanější, než pohled na celkové skóre může předznamenat. Ale jako kdyby si oba týmy prohodily role co se týče vzájemných zápasů. Sparta trestala chyby Plzně, spolehlivě fungovala obrana v čele s Machym a zároveň Sparťané naprosto eliminovali Milana Gulaše, který nám v minulých zápasech zle zatápěl. Obrana nepouštěla Plzeň do větších akcí. Naopak vpředu byla Sparta nebezpečná a hlavně efektivní.

Hodně se mi líbila druhá formace Rousek-Tomášek-Buchtele, ale Sparta zahrála dobře jako celek. Machy spolehlivým výkonem oslavil 100 zápasů za Spartu, první gól byla teč před brankou, při druhém mu překážel Němeček v zákroku. Ještě tu musím dohnat jeden rest. Chtěl bych pogratulovat Pecháčkovi k neskutečným 900 zápasů v extralize. Pevně věřím, že to na těch tisíc dotáhne!

Extraligový kvapík pokračuje a my se tak už v úterý můžeme těšit na další pokračování. Do hlavního města přijedou České Budějovice. Soupeř, kterému se letos nedaří, ale zároveň soupeř, kterého není radno podceňovat. Ale věřím, že páté vítězství do aktuální série Sparťané přidají!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.