TELH23: Vydřené vítězství

Úterní podvečer přinesl poslední zápas před reprezentační přestávkou, kterou vyplní Channel One Cup. Do pražské O2 Areny přijely vyzvat Spartu České Budějovice. Zápas to byl vyrovnaný, Sparťané ho nakonec zvládli překlopit na svou stranu a po vítězství 2:1 si připsali pátou výhru za tři body v řadě.

Nebyl to jednoduchý zápas. Na držení puku by asi Sparta vyhrála, ale Motor hrál rozhodně lépe, než v posledním vzájemném měření sil. Dobře bruslil, hrál tvrdě a velmi obětavě. Vše navíc zezadu jistil dobrým výkonem Patera. Nicméně důležité je, že Sparta nakonec dokázala zápas proti houževnatému soupeři zvládnout. Taková výhra může kolikrát týmovému sebevědomí pomoci více, než spláchnutí soupeře. Navíc se říká, že dobré týmy se poznají dle toho, že dokážou urvat zápas silou. To si myslím, že byl tento případ.

Opět dobře zahrála druhá formace, ve které tentokrát místo reprezentanta Lukáše Rouska naskočil Andrej Kudrna. De facto právě druhá lajna zápas rozhodla, neboť dvě branky Sparty si mezi sebe rozdělili Honza Buchtele a David Tomášek. V brance se od začátku představil Kuba Neužil a chytal parádně, měl tam několik velmi dobrých zákroků. Obdržená branka byla nešťastná, kdy střela Plášila trefila Petra Kalinu do ramene a odrazila se do protipohybu. Bohužel, Kuba Neužil musel kvůli zranění střídat, vypadalo to na problém s tříslem. Doufám, že bude brzy v pořádku! Machy zvládl těžkou situaci a dotáhl Kubovu práci do konce a Sparta díky tomu brala všechny tři body.

Extraligový kvapík nyní na týden utichne kvůli výše zmíněné reprezentační akci. V úterý 22. prosince pak na domácím ledě přivítáme Zlín. Bude to těžké, Berani dobře brání a pauza jim určitě dodá sil. Ale pevně věřím, že Sparťané pošesté odejdou s plným počtem bodů. Tak teď odpočinout a za týden hurá na ně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.