TELH24: Deset!

V posledním domácím zápase před Vánoci Sparťané přivítali v rámci čtyřiadvacátého zápasu v letošní extraligové sezoně Zlín. Berani se proměnili v beránky a zažili Sparťanské vánoční hody. Sparta rozstřílela svého soupeře v poměru 10:0. Je to nejvýraznější domácí výhra od 3. listopadu 2013, kdy Sparta porazila Karlovy Vary 11:0. Zároveň je to šestá výhra v řadě za tři body!

Co k takovému zápasu říci? Prostě si vše sedlo. Obrana fungovala až na pár zaváhání na výbornou a útok byl enormně produktivní. Do toho zafungovaly i přesilovky, Sparta proměnila hned čtyři. Pozorovat naši první formaci, zejména během přesilovek, to je jako pro umělecky založeného člověka pozorovat Monu Lisu. Pastva pro oči. Jediné, co bych vytkl, je příliš mnoho vyloučených (například tři tresty pro Říčku během první třetiny).

Sparta zahrála perfektní zápas. Deset gólů si mezi sebe rozdělilo osm různých střelců, pouze Říčka s Horákem si připsali po dvou brankách. Čtyřicet minut strávil v brance Machy, které zvládl spolehlivě a zabránil Zlínu vstřelit gól po nějakém ze závarů. Na poslední třetinu si šel vyzkoušet extraligový zápas osmnáctiletý Oldřich Cichoň. Nulu do konce zápasu udržel a blýskl se zejména při úniku hostů v poslední minutě. Velmi dobrý výkon od obou gólmanů!

Dnešní zápas byl parádní a přinesl spoustu radosti. Ale Sparťané musí rychle přepnout, už zítra se představí na ledě výše zmíněných Karlových Varů. Sparta se tak nesmí nechat ukolébat dnešním zápasem. Pevně věřím, že to zvládne! A sedmé vítězství za tři body v řadě by bylo krásnou tečkou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.