TELH25: Vánoční dar

Ve středu vyrazila Sparta, dobře naladěná úterní výhrou, do Karlových Varů, kde chtěla natáhnout nejen aktuální vítěznou sérii, ale i sérii vítězství proti klubu z lázeňského města. Sparťané nakonec den před Vánoci přinesli pořádný dárek. Spíše ohromný dar. Bohužel ne nám, fanouškům, ale Energetikům. Sparta po kolapsu ve třetí části prohrála 5:4 v prodloužení.

Můžeme se tady začít vymlouvat. Že jsme včera hráli a dnes cestovali z Prahy do Varů. Že první gól byl více než sporný. Na nepřízeň osudu. Na nepřízeň rozhodčích co se týče vyloučení pro naši střídačku nebo vyloučení Dvořáka. Ale ne. Pro toto prostě neexistuje omluva. Vést ve třetí třetině 4:0 a prohrát 5:4 v prodloužení, to je neomluvitelný kolaps. Podobný, jako se udál dříve v sezoně proti Vítkovicím (vedení 3:0 ve třetí třetině a prohra shodně 5:4 v prodloužení).

Přitom zápas byl dvě třetiny vyrovnaný. Hrálo se ve vysokém tempu a nám to tam spíše napadalo. Od prvního gólu Varů se hrálo na jednu branku. Nemohli jsme se dostat do tempa A tentokrát nás naše nedisciplinovanost dostihla. Zbytečná dvojka pro střídačku. Zbytečný faul Dvořáka na konci třetí třetiny. Vary toto umí trestat. Můžeme to i svalovat na Machyho, ale co měl dělat? Dva nešťastné góly (první Varů a Košťálkův vlastenec), dvě střely do prázdné z jedničky a teč. Jistě, byla by paráda, kdyby jeden z těch obdržených gólů skončil v jeho výstroji. Ale tohle je selhání Sparty jako celku, dnes se nepovedlo dohrát zápas tak, jak to Sparťané několikrát v této sezoně dokázali.

Ufff, takový dar k Vánocům jsem upřímně po výstavním gólu Dvořáčka nečekal. Je však čas jít dál, takové zápasy potkají každý tým dvakrát až třikrát za sezonu. Již 28. prosince přivítáme Vítkovice. Sparťané mají co napravovat. Doufám, že se jim to povede. Rozhodně však není důvod věšet hlavy, i takový dokáže být hokej. Tak vzhůru pro další vítěznou sérii!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.